Απάντηση με ουσία και όχι κούφια λόγια – Αναπάντητες τουρκικές προκλήσεις ισοδυναμούν με ήττα

Ο Ερντογάν κάνει πράξεις που φαντάζουν προκλήσεις, αλλά δεν προκαλεί. Επιτίθεται.

Must Read

Ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την Αμμόχωστο «χτυπά» με την εξαγγελία του μερικού ανοίγματος των Βαρωσίων.

Η βραχυπρόθεσμη επιδίωξή του είναι η αναγνώριση -από την πλευρά των Ελλήνων- της… νομιμότητας του «Αττίλα» και της υπόστασης του ψευδοκράτους στα Κατεχόμενα. Η αναγνώριση δεν χρειάζεται άμεσα υπογραφές και τελεσίδικες πράξεις.

Αρκεί Έλληνες και Ελληνοκύπριοι ν’ αρχίσουν να συζητούν με τους εκπροσώπους του ψευδοκράτους για τα περιουσιακά ζητήματα και να δείξουν με αυτόν τον τρόπο ότι η τουρκοκυπριακή κατασκευή δεν αποτελεί παράγκα της Άγκυρας στημένη πάνω σε κλεμμένα εδάφη, αλλά… ανεξάρτητο και ευνομούμενο κράτος. Επίσης, ο Ερντογάν θέλει να μπάσει το ψευδοκράτος στην Ε.Ε. – κι αυτό από το «παράθυρο» της δικής μας ανοχής και απραξίας.

Ο Ερντογάν κάνει πράξεις που φαντάζουν προκλήσεις, αλλά δεν προκαλεί. Επιτίθεται. Εφαρμόζει επεκτατική πολιτική. Αυτό είναι η αλήθεια που γνωρίζουν οι Ελλαδίτες και οι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί και δεν θέλουν να το παραδεχτούν – τουλάχιστον δημοσίως. Οι Τούρκοι θέλουν γην και ύδωρ. Δεν είναι μικρά παιδιά που κάνουν γινάτια. Εχουν την επιδίωξη να νεκραναστήσουν την οθωμανική αυτοκρατορία και αυτό το σχέδιο περνάει πάνω από τα εδάφη, τα ύδατα, την εθνική ανεξαρτησία μας, τις ελευθερίες μας και τον τρόπο ζωής μας.

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση της Ελλάδας προσπαθεί να κρύψει τη δική της αδυναμία να ασκήσει εθνική πολιτική πίσω από τις πλάτες της Ε.Ε., του ΟΗΕ και άλλων παραγόντων, που θεωρεί ότι έχουν ισχύ. Αυτό, όμως, δεν αρκεί. Οι Τούρκοι ξέρουν καλά ότι όσα κατέκτησαν με τα όπλα δεν μπορούν να αναιρεθούν με εκκλήσεις για σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας. 

Βλέπουν ότι εμείς δεν αντιδρούμε ουσιαστικά στις ενέργειές τους -θέτοντας, για παράδειγμα, άμεσα βέτο σε κάθε χρηματοδότησή της από την Ε.Ε.- και προχωρούν. Αυτό θα το συνεχίσουν μέχρι τη στιγμή που θα θεωρήσουν ότι προσφέρεται για να σηκώσουν τα όπλα εναντίον μας. 

Αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε την ειρήνη στην περιοχή, πρέπει να απαντάμε στις ενέργειες των Τούρκων με ουσία, όχι με κούφια λόγια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This