Παρασκευή 18/6/2021

ΣΥΡΙΖΑ: Αντάρτικο βουλευτών για τους συνεργάτες τους και για το… χαράτσι για το κόμμα

Ο Τσίπρας στέλνει  γράμμα στους βουλευτές του για να τους νουθετήσει, επειδή αρνούνται να δώσουν τους επιστημονικούς τους συνεργάτες στο κόμμα και γκρινιάζουν για την απόδοση του 40% της βουλευτικής αποζημίωσης στον ΣΥΡΙΖΑ και σε κοινωνικές δράσεις.

Στο προσκήνιο έρχονται και πάλι τα θέματα των ΜΜΕ, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση διαπιστώνει ότι «όλοι παίζουν την ατζέντα Μητσοτάκη».
Δύο δύσκολα θέματα θέλησε να λύσει η ΠΓ στην τετράωρη συνεδρίασή της, καθώς το κόμμα διαπίστωσε ότι οι βουλευτές συνεχίζουν να διαμαρτύρονται. Και γι’ αυτό παρεμβαίνει ο Αλέξης Τσίπρας για να επιβάλει τους όρους λειτουργίας του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Οι βουλευτές δικαιούνται έως 2 επιστημονικούς συνεργάτες και το κόμμα διεκδικεί να έχει τον ένα. Οι βουλευτές της περιφέρειας λένε ότι χρειάζονται έναν για τη Βουλή και ένα για την περιφέρεια που θα τους «κρατά» το γραφείο. Το κόμμα είναι ανένδοτο – μάλιστα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης έχει προτείνει αυστηρή τήρηση προκαλώντας την αντίδραση της γραμματέως της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη.

Στην ΠΓ αποφάσισαν να δημιουργηθεί επιτροπή στην οποία θα μετέχουν πρόσωπα που διαθέτουν επιστημονικά εφόδια και πείρα από την διακυβέρνηση για να υποστηρίζουν το έργο των επιτροπών κοινοβουλευτικού ελέγχου. Αυτό σημαίνει ότι θα βρεθεί εκτός η συντριπτική πλειοψηφία των συνεργατών των πρώην βουλευτών και θα μείνουν τα στελέχη του Μαξίμου και των υπουργείων.
Όσον αφορά τα έξοδα των βουλευτών της περιφέρειας που διατηρούν πολιτικό γραφείο θα τους προταθεί να συστεγάζεται στο γραφείο της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Όμως πολλοί βουλευτές ήδη πληρώνουν το ενοίκιο της ΝΕ και γι’ αυτό διαμαρτύρονται για το 40% της αποζημίωσης που πάει στο κόμμα.
Το θέμα του συνεδρίου θα συζητηθεί την Τετάρτη. Και εκεί αναμένεται ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης να επαναφέρει τα περί στοχοποίησής του από συντρόφους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ