Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενοχλήθηκε από τις επιλογές στον Άρειο Πάγο

Must Read

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει κίνδυνος διχασμού στη Δικαιοσύνη με τον τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Η Κουμουνδούρου, που βρίσκεται σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, εξαιρεί από την κριτική της το νέο πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και του νέο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, τους οποίους χαρακτηρίζει «προσωπικότητες του δικαστικού σώματος».
«Ο τρόπος με τον οποίον ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία ορισμού της ηγεσίας των δικαστηρίων από την κυβέρνηση της ΝΔ, εγκυμονεί τον κίνδυνο διχασμού στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Η ΝΔ από την πρώτη στιγμή που εκκίνησε η διαδικασία επιλογής της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως όριζε το Σύνταγμα και ο νόμος, έδειξε ποιά είναι η αντίληψή της για το θεσμό, με την απόρριψη της πρότασης για συναινετική επιλογή προσώπων. Θεωρεί ότι η Δικαιοσύνη μπορεί να γίνεται έρμαιο στην αρένα των πολιτικών αντιπαραθέσεων», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζει ότι «η απουσία της πλειοψηφίας των δικαστών, που προτάθηκαν από την ίδια τη ΝΔ κατά τη διαδικασία ακρόασης στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, επιβεβαίωσε τη στάση απαξίωσης και έμμεσου πολιτικού “χρωματισμού” δικαστικών προσώπων».

Για τον Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και τον Βασίλη Πλειώτα η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι είναι «δυο προσωπικότηυτες του δικαστικού σώματος με ξεχωριστή, καταγεγραμμένη πορεία» και ότι ο διορισμός τους «θα έπρεπε να ενδιαφέρει μόνο ως μια νέα αφετηρία για μια συνολική αναβάθμιση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This