Ευχολόγια Μητσοτάκη για τις τουρκικές προκλήσεις στη συνέντευξη Τύπου της EUMED 9 (video)

Την κάλεσε να εγκαταλείψει την επιθετική της συμπεριφορά και τώρα... ανατρίχιασε η Άγκυρα! Με ευχολόγια και παραινέσεις δεν συμμορφώνεται η Τουρκία

Must Read

Αναφορά στην Τουρκία έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου των ηγετών των χωρών του νότου της ΕΕ, δηλαδή της EUMED 9 για το περιβάλλον και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Χλιαρή έως αδιάφορη τοποθέτηση, καθώς ακούσαμε τόσο εμείς όσο και οι Ευρωπαίοι, τα ίδια που ακούγονται καιρό τώρα. Και ας ήταν μια μοναδική ευκαιρία να θέσουμε και τους συμμάχους προ των ευθυνών τους…

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Κάλεσε την Τουρκία να εγκαταλείψει την επιθετική συμπεριφορά προς την Κύπρο, την Ελλάδα και συνολικά την περιοχή. Και δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις υβριδικές απειλές», αναφερόμενος στις μεταναστευτικές ροές από το Αφγανιστάν. Όπως είπε, τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ και η χώρα μας δεν θα επιτρέψει ένα νέο μεταναστευτικό κύμα, όπως αυτό του 2015.

Αναφερόμενος στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Άγκυρα δήλωσε ότι τα συμπεράσματα των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων καταγράφονται «και τώρα στέλνουν και τα μεσογειακά κράτη το δικό τους μήνυμα».

Όλα τα παραπάνω έχουν χιλιοειπωθεί, αλλά τίποτε δεν άλλαξε σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα. Με ευχολόγια και παραινέσεις δεν συμμορφώνεται η Τουρκία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This