Ευρωβαρόμετρο: Απογοήτευση για τις επιλογές Μητσοτάκη σε πανδημία και οικονομία

«Σφαλιάρα» στην Κυβέρνηση τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου!

Must Read

Κόλαφος για την κυβέρνηση το Ευρωβαρόμετρο, που υποδεικνύει μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν που αγωνιούν να παρουσιάσουν τα κυβερνητικά στελέχη. Οι Ελληνες αποδεικνύεται ότι όχι μόνον δεν είναι ευχαριστημένοι από την αντιμετώπιση της πανδημίας και την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά εμφανίζονται ως οι πλέον απογοητευμένοι από όλους τους Ευρωπαίους.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η έρευνα, το 91% των Ελλήνων θεωρεί εντελώς κακή την οικονομική κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στη χώρα. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό δυσαρέσκειας από τους πολίτες ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε.

Το 57% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν είναι ευχαριστημένο από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε την πανδημία, ενώ σχεδόν ένας στους τέσσερις Ελληνες (23%) πιστεύει ότι ειδικά ο τρόπος που επιβλήθηκαν και εφαρμόστηκαν τα lockdowns ήταν «πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί και έβαλε σε κίνδυνο την πνευματική και ψυχική του υγεία».  Ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τη δεύτερη (16%) Πορτογαλία και την τρίτη (11%) Μάλτα. Επιπρόσθετα ένα ποσοστό 43% δηλώνει ότι βρήκε αρκετά δύσκολη την εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων.

Εξίσου δυσαρεστημένοι είναι, πάντως, οι Έλληνες και από τη διαχείρισης της πανδημίας από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ένα 58% να θεωρεί ότι οι Βρυξέλλες δεν αντιμετώπισαν σωστά την πανδημία. Τα ευρήματα δείχνουν μάλιστα, ότι μετά τη συγκυρία της πανδημίας οι Έλληνες βρίσκονται στην τελευταία θέση ως προς την εμπιστοσύνη των ευρωπαϊκών εθνών στον θεσμό της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Οι Έλληνες παρουσιαζουν και το μεγαλύτερο ποσοστό απαισιοδοξίας – 49% – ως προς το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια στιγμή παραπάνω από τους μισούς έλληνες – συγκεκριμένα το 55%- υποστηρίζουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας είναι η οικονομία, με την ανεργία να ακολουθεί και την υγεία να είναι αμέσως μετά.

Standard_Eurobarometer_95_Spring_2021_First_results_EN

Αντιθέτως, όσον αφορά το σύνολο της Ευρώπης, οι Έλληνες θεωρούν ως σημαντικότερο πρόβλημα την υγεία, μετά την οικονομία και τρίτο το Μεταναστευτικό. Όμως ίσως αυτό που περισσότερο από όλα θα έπρεπε να «τρομάζει» το Μέγαρο Μαξίμου είναι το γεγονός ότι το 91% των Ελλήνων έχει αρνητική εικόνα για την οικονομία της χώρας μας. Γεγονός στο οποίο ίσως οφείλεται και η κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες πτώση της εμπιστοσύνης στην ευρωπαϊκή οικονομική και νομισματική ενοποίηση, παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες συνεχίζουν να τη στηρίζουν σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Η συγκεκριμένη σφυγμομέτρηση, που δεν γίνεται από κάποια εταιρία που συνδέεται με φιλικό τρόπο με την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση αλλά από τις Βρυξέλλες, έρχεται να προστεθεί σε έναν σωρό στοιχείων που δείχνουν ότι αντίθετα με την εικόνα που κάποιοι πασχίζουν να παρουσιάσουν στον ελληνικό λαό, η αποδοκιμασία των πολιτών για τις πολιτικές της κυβέρνησης αυξάνεται. Η απόπειρα διαχείρισης της φθοράς από τους κυβερνώντες, με σκοπό να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο, ακόμη και μαϊμουδεύοντας δημοσκοπήσεις είναι ξεκάθαρη.

Όποιος διαβάσει προσεκτικά το ερωτηματολόγιο του Ευρωβαρόμετρου αλλά και τα ποσοστά που αφορούν την Ελλάδαμ θα διαπιστώσει ότι σχηματίζουν μια ακόμα πιο αλγεινή εικόνα από εκείνην που προέκυπτε από τη δημοσκόπηση της εταιρίας R.P. RealPolls LTD, την οποία δημοσίευσε η «δημοκρατία».

Οι μόνοι που μπορεί να αισθανθούν έκπληξη για όλα όσα αποκαλύπτουν οι δημοσκοπήσεις είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το υπουργικό συμβούλιο και τα πρόσωπα που απαρτίζουν το σύστημα εξουσίας, το οποίο τα έχει θαλασσώσει παντού!

Η επικοινωνία, η προπαγάνδα, τα φιλοκυβερνητικά «λιβανωτά» από τα μπουκωμένα με κρατικό χρήμα ΜΜΕ μπορεί να δημιουργούν πρόσκαιρες εντυπώσεις, αλλά δεν παράγουν αληθινή, φιλολαϊκή πολιτική. Κι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μόνο εντυπώσεις, δίχως ουσία…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This