ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι αποφάσεις που θα πάρει το σημερινό ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό – Το δραματικό SOS του Μητσοτάκη στη Μέρκελ

Must Read

Το δύσκολο γρίφο του μεγαλύτερου προβλήματος που βιώνει η χώρα μας αλλά και η ΕΕ, που είναι το προσφυγικό θα επιχειρήσει να λύσει εν μέρει σήμερα το ΚΥΣΕΑ, που θα συνεδριάσει στις 11 το πρωί, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνεδρίαση επιβλήθηκε επί της ουσίας, όχι μόνο γιατί, τις τελευταίες ημέρες το ζήτημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, κυρίως μετά το προχθεσινό περιστατικό με τους Τούρκους, να κάνουν επίδειξη δύναμης στέλνοντας σε μια μέρα, 500 μετανάστες με 13 βάρκες στη Λέσβο, αλλά γιατί οι πληροφορίες που έχει η κυβέρνηση είναι το ότι η Άγκυρα, όχι μόνο δεν θα σταματήσει το βρώμικο πόλεμο που κάνει στο Αιγαίο, αλλά θα τον κλιμακώσει πιέζοντας την Ελλάδα, αλλά κυρίως την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι το χθεσινό επεισόδιο με την κλήση εκτάκτως στο ΥΠΕΞ του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα, στον οποίο έγινε και το σχετικό διάβημα, από τον Ελληνα Υπουργό (και το οποίο αποκάλυψε το newsbreak) αλλά και οι δηλώσεις που έκαναν ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Μέρκελ στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο.

Και αυτό γιατί ο πρωθυπουργός εξέπεμψε στο Βερολίνο SOS, περιγράφοντας την δραματική κατάσταση που εξελίσσεται στο Αιγαίο και τους κινδύνους που απειλούν την ΕΕ.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία, με την κλιμάκωση των προκλήσεων στο θέμα των παράνομων εισόδων στη χώρα μας,  στην Γερμανίδα καγκελάριο, που δείχνουν που το πάει η Τουρκία στο μεταναστευτικό.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε και σύσκεψη υπό την προεδρία του Γ. Κουμουτσάκου (ο οποίος αναμένεται να κάνει εισήγηση σήμερα) αργά χθες ώστε να προετοιμαστούν οι προτάσεις για το σημερινό ΚΥΣΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το ΚΥΣΕΑ, αναμένεται να αποφασίσει μεταξύ άλλων:

  1. Την αλλαγή των διαδικασιών χορήγησης ασύλου.

2. Την εξέταση σε νέο πλαίσιο όσων αιτήσεων έχουν γίνει σήμερα στη χώρα μας για την παραχώρηση ασύλου.

3. Την επανεξέταση του Μητρώου των ΜΚΟ, οι οποίες έχουν αναλάβει με βάση την απόφαση της ΕΕ, την φροντίδα των μεταναστών.

4. Το σχέδιο προστασίας των θαλάσσιων συνόρων μας, αλλά και του Εβρου, σε συνεργασία με την FRONTEX, ώστε να περιοριστούν τα κύματα που έρχονται από την Τουρκία.

5. Την αποσυμφόρηση της Μόριας, αλλά και της Σάμου που στην κυριολεξία υποφέρουν από τον υπερπληθυσμό των παράτυπων μεταναστών.

6. Τον επανασχεδιασμό κέντρων κράτησης.

Δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, να ζητήσει την σύγκλυση έκτακτου Συμβουλίου Κορυφής με θέμα τη βόμβα του μεταναστευτικού απαιτώντας από τους εταίρους να αναλάβουν το βάρος που τους αναλογεί από τη μια αλλά και την τήρηση της συμφωνίας με την Άγκυρα.

Μάλιστα για αυτές του τις σκέψεις ενημέρωσε και την κυρία Μέρκελ που σε αυτήν την σοβαρή υπόθεση στηρίζει τη χώρα μας.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This