Δόμνα Μιχαηλίδου: Στη… σέντρα από το Ελεγκτικό Συνέδριο για «αδιαφανή» διαγωνισμό για τα Σχολικά Γεύματα!

Η υφυπουργός κατηγορείται πως τον διαμόρφωσε έτσι ώστε να μείνουν εκτός οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Must Read

Το Ελεγκτικό Συνέδριο κατηγορεί το Υπουργείο Εργασίας για διαγωνισμό με αδιαφανείς όρους για τα Σχολικά Γεύματα.

Σε απόφασή του, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, ακυρώνει τον σχετικό διαγωνισμό, με συνέπεια τα γεύματα να μην ξεκινήσουν στα τέλη του μήνα, όπως ήλπιζε η κυβέρνηση, και θεωρείται αβέβαιο εάν αυτό θα γίνει στους επόμενους μήνες. Κύκλοι του υπουργείου απαντούν ότι το πρόβλημα θα λυθεί το συντομότερο δυνατόν, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Στην απόφαση-κόλαφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά των όρων του διαγωνισμού που διενήργησε ο ΟΠΕΚΑ για λογαριασμό του Υπουργείου Εργασίας, αναφέρεται ρητά ότι «τίθεται για πρώτη φορά όρος στη διακήρυξη του ΟΠΕΚΑ που… αντιβαίνει και στην Ευρωπαϊκή Οδηγία περί υγιούς ανταγωνισμού, και στον νόμο 4412/16 περί δημοσίων συμβάσεων, και στις αρχές της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και της αναλογικότητας του νόμου» και… «απορρίπτει τη συμμετοχή μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ανάπτυξη υγιούς και αποτελεσματικού ανταγωνισμού».

Το ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο βγάζει στη… σέντρα τη Δόμνα Μιχαηλίδου που, άγνωστο γιατί, διαμόρφωσε τους όρους του διαγωνισμού με τέτοιον τρόπο, ώστε αφενός μεν να αποκλείεται η συμμετοχή μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, αφετέρου δε να έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν τον διαγωνισμό μόνο λίγοι, μετρημένοι στα δάχτυλα. Ταυτόχρονα, όμως, αφήνει σαφείς αιχμές και για αδιαφάνεια στους όρους του διαγωνισμού, με την υφυπουργό, αρμόδια για την Πρόνοια και την Κοινωνική Αλληλεγγύη, μέχρι χθες το απόγευμα να τηρεί στάση σιωπής.

Πανηγυρική προαναγγελία με «αστερίσκους»

Αντιθέτως, είχε προαναγγείλει με πανηγυρικό τόνο τις προηγούμενες ημέρες την αύξηση του αριθμού των δικαιούχων παιδιών σε 224.000, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι ο διαγωνισμός, και άρα οι δικαιούχοι, ήταν τριετής. Επομένως, για τουλάχιστον τρία χρόνια, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυρίας Μιχαηλίδου, τα Σχολικά Γεύματα θα εξακολουθούσαν να μην επαρκούν για όλους τους μαθητές.

Με αυτά τα δεδομένα, οριστική λύση για τα Σχολικά Γεύματα θα πρέπει να αναμένεται τα… Χριστούγεννα, είτε γίνει ένσταση στο Ελεγκτικό Συνέδριο επί του ακυρωμένου διαγωνισμού, είτε προκηρυχθεί και διενεργηθεί νέος διαγωνισμός από τον ΟΠΕΚΑ. Τρόπος για να ξεκινήσουν να δίνονται στους μαθητές νωρίτερα υπάρχει, μόνο εφόσον βρίσκεται ακόμη αδιάθετο κονδύλι από την περσινή χρονιά και άρα υποχρέωση για κάποιον από τους παλαιούς συμμετέχοντες να παρέχει γεύματα και φέτος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This