«Ήλιος με δόντια» στο Κίνημα Αλλαγής

Αισιόδοξες, αλλά και πολύ προσεκτικές οι δηλώσεις των στελεχών του

Must Read

Μετά την πρώτη ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων της «ευρωκάλπης» και τη κατάκτηση της τρίτης θέσης, το Κίνημα Αλλαγής επιχειρεί επιστροφή στη «πραγματική ζωή», θέτοντας επί τάπητος τα πλάνα ενόψει των εθνικών εκλογών.

Το ποσοστό των 7,51% που παίρνει μέχρι τώρα στις ευρωεκλογές, αφενός δίνει πατήματα αισιοδοξίας, δεν δίνει όμως λαβές για πανηγυρισμούς.

Πολύ προσεκτική ήταν και η δήλωση της Φώφης Γεννηματά: «Το Κίνημα Αλλαγής ενισχύεται, αποκτά νέα δυναμική στο κέντρο της πολιτικής σκηνής. Το Κίνημα Αλλαγής είναι ο εγγυητής για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα».

Πεσμένα τα ποσοστά σε σχέση με το 2014

Η μεγάλη επιτυχία, τόσο για το ΚΙΝ.ΑΛ, όσο και για το ΚΚΕ, είναι ότι, συγκρατώντας τις δυνάμεις τους, κατάφεραν να «ρίξουν στο καναβάτσο» τη Χρυσή Αυγή. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δικαιολογούνται πανηγυρισμοί, καθώς τα ποσοστά του ΚΙΝ. ΑΛ. σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές (8,02%) είναι πεσμένα.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε ψιθύρους στην Χαρ. Τρικούπη, που καλύφθηκαν, όμως, από τη απόφαση του Α. Τσίπρα να προσφύγει στη λαϊκή εντολή. Κάποιοι, μάλιστα, σημείωναν με νόημα τη μη εκλογή προβεβλημένων υποψηφίων, όπως του Νίκου Παπανδρέου και του Γιώργου Καμίνη.

Σε κάθε περίπτωση, τα βλέμματα είναι στραμμένα στην επόμενη μέρα. Έτσι, μετά την συντριπτική νίκη της ΝΔ, η πλειοψηφία των στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ «εύχεται» να πάρουν και την αυτοδυναμία, προκειμένου να αποφύγουν την ασφυκτική πίεση για συνεργασία.

Στόχος η ανάδειξή τους σε τρίτο πόλο

Η στρατηγική τους είναι να εμφανιστούν ως ο τρίτος πόλος. Ενδεικτικό είναι και το στίγμα που έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου, Παύλος Χριστίδης, σημειώνοντας πως: «Ο κ. Τσίπρας έστειλε τον κ. Μητσοτάκη στα όρια της αυτοδυναμίας με αυτό το αποτέλεσμα το οποίο σήμερα παίρνει. Εμείς θα είμαστε σε θέση να φτιάξουμε έναν πραγματικά προοδευτικό πόλο, με αρχές, ιδέες και αξίες».

Το επόμενο διάστημα η στρατηγική αυτή θα κορυφώνεται με δημόσιες παρεμβάσεις, που θα έχουν ως στόχο να τεθούν ξεκάθαρα οι διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This