Σάββατο 19/6/2021

Τι θα πει ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός που το Σάββατο, θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μητσοτάκης που το βράδυ της Παρασκευής συναντήθηκε με τους δημοσιογράφους, περιέγραψε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η ομιλία του. Εκείνο που προκαλεί πάντως εντύπωση είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν θα αναπτύξει σχεδιασμό 4ετίας, αλλά έτους, με ότι αυτό σημαίνει.

Οι τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η ομιλία του είναι:

1. Φορολογία και φορολογική πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης Θα μιλήσει για τις μειώσεις φόρων -ήδη έγιναν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα (ΕΝΦΙΑ)- και θα αναφερθεί στην ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με στόχο “την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων”.

2. Επενδύσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα μιλήσει για το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων που έχει ήδη επιτευχθεί (Ελληνικό, Cosco, Ελλ. Χρυσός) και “θα αναπτύξει το συγκεκριμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό και τόνωσης των επενδύσεων στο εσωτερικό”.

3. Εργασιακές σχέσεις. Στόχος μας, αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός, είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξή της πλήρους απασχόλησης και βέβαια η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

4. Ψηφιακό κράτος. Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές θα τονίσει ότι “το κράτος παύει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και γίνεται σύμμαχος της ανάπτυξης αντί να την εμποδίζει μέσω της γραφειοκρατίας”. Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί αναλυτικά στις αλλαγές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Επίσης, ξεχωριστό κεφάλαιο της ομιλίας του πρωθυπουργού θα αποτελέσει τέλος η παρουσίαση των έργων που σκοπεύει να υλοποιήσει κυβέρνηση στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται, από το βράδυ της Παρασκευής, στη Θεσσαλονίκη. Αμέσως μετά την άφιξή του επισκέφτηκε τα έργα αναβάθμισης και επέκτασης του αεροδρομίου «Μακεδονία». Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Αλεξάντερ Ζινέλι, ο οποίος και τον ξενάγησε στους δύο ορόφους του εργοταξίου και τον ενημέρωσε εκτενώς για την πρόοδο των έργων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ