Παρασκευή 18/6/2021

Άρχισε το «ξήλωμα» των διορισμένων επί ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Θόρυβο και ποικίλα σχόλια στους διαδρόμους της Βουλής έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική απόφαση της Προέδρου του Ιδρύματος της Βουλής Νίκης Μαρωνίτη να ανακαλέσει απόφαση διορισμού του πρώην προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας επί ΣΥΡΙΖΑ, Ιδομενέα Μανωλιτσάκη.

  • Του Αντώνη Ι. Αντωνιάδη 

Ο κ. Μανωλιτσάκης είχε προσληφθεί στις 31 Μαΐου 2019 με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου πλήρους απασχόλησης για δύο (2) έτη, σε κενή οργανική θέση ΠΕ Πληροφορικής. Όπως αναφερόταν στη απόφαση της πρόσληψης «Ο εν λόγω υπάλληλος τοποθετείται στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Προβολής και Πολυμέσων και αναλαμβάνει να εκτελεί καθήκοντα της ειδικότητάς του ή όποια άλλα συναφή, παρεμφερή ή άλλα καθήκοντα του αναθέτει η Εκτελεστική Επιτροπή ή η Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος».

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2015 είχε τοποθετηθεί επικεφαλής της Κοινωνίας της Πληροφορίας ενώ ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη της κυρίας Ρένας Δούρου, της προέδρου του Ιδρύματος της Βουλής Νίκης Μαρωνίτη.

Με την σημερινή απόφαση όμως ο κ. Μανωλιτσάκης βλέπει την πόρτα εξόδου. Η αιτιολογία που αναφέρεται στην απόφαση φούντωσε τις φήμες ότι «άρχισε το ξήλωμα των ρουσφετιών το ΣΥΡΙΖΑ». Ειδικότερα όπως υπογραμμίζεται ο διορισμός του ανακαλείται «για λόγους διαφορετικής εκτίμησης των αυτών πραγματικών περιστατικών, και συγκεκριμένα, έπειτα από επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων και των λειτουργικών αναγκών του Ιδρύματος της Βουλής, ειδικότερα στο πεδίο των δράσεων που άπτονται ψηφιακών εφαρμογών, σε συνδυασμό με λόγους γενικότερου δημοσίου συμφέροντος που αφορούν σε εν γένει ζητήματα λειτουργίας του νομικού προσώπου του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, δεν κρίνεται, επί του παρόντος, αναγκαία η πλήρωση της εν λόγω θέσης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ