Νέα πρόκληση της Άγκυρας με μπαράζ υπερπτήσεων

Την ώρα που η Αθήνα (αφελώς) πανηγύριζε την υπογραφή πρωτοκόλλων συνεργασίας, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη αλώνιζαν στο Αιγαίο

Must Read

Στα όρια του παραλόγου κινείται η ελληνική εξωτερική πολιτική όσον αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία. Ή κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε τις συνεχείς προκλήσεις, την επιθετική ρητορική και τις προκλητικές ενέργειες σε θάλασσα και αέρα ή έχουμε αποφασίσει πως θα τις ανεχτούμε και θα προχωρήσουμε σε διάλογο, έστω και χαμηλού επιπέδου, γυρνώντας και το άλλο μάγουλο.

Διαβάστε ακόμη: Έτρεξαν να υπογράψουν Πρωτόκολλο με την Τουρκία για τον τουρισμό και την… ενέργεια!

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι αποδεχθήκαμε στην Αθήνα την τουρκική αποστολή για τη Μικτή Οικονομική Επιτροπή Ελλάδας – Τουρκίας και υπογράψαμε πρωτόκολλα συνεργασίας σε πανηγυρικό κλίμα, ενώ την ίδια στιγμή τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποιούσαν υπερπτήσεις πάνω από τη νήσο Παναγιά στις 12.41, στη 13.34 και τη 13.38, και F-16 έκαναν υπερπτήσεις πάνω από Ρω, Μεγίστη και Στρογγυλή.

Δεν είναι δυνατόν οι αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς να περιορίζονται στην επισήμανση ότι η χώρα μας είναι προσηλωμένη στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και η Τουρκία να εξακολουθεί σε όλους τους τόνους την αναθεωρητική της στάση. Και από πάνω να επανεκκινούμε τη Μικτή Οικονομική Επιτροπή Ελλάδας – Τουρκίας, η οποία είχε να συνεδριάσει 11 χρόνια.

Η 5η σύνοδος, λοιπόν, ολοκληρώθηκε χθες στην Αθήνα, με την υπογραφή πρωτοκόλλου από τους προεδρεύοντες της επιτροπής, τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη και τον υφυπουργό Εμπορίου της Τουρκίας Mustafa Tuzcu.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην επιτροπή ήταν:
α) το διμερές εμπόριο, οι προοπτικές διαφοροποίησης των εμπορικών συναλλαγών και η ενίσχυσή τους με ισορροπημένο τρόπο,
β)οι πρωτοβουλίες για επενδύσεις και ενθάρρυνση επιχειρήσεων να αναπτύξουν κοινά εγχειρήματα σε Ελλάδα και Τουρκία,
γ) η ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας με στόχο τη διασφάλιση ενεργειακής επάρκειας,
δ) η περαιτέρω συνεργασία στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, της διαχείρισης αποβλήτων, της ποιότητας και επάρκειας υδάτινων πόρων, καθώς και άλλα σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, όπως η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών,
ε) η συνεργασία στον τομέα των μεταφορών (οδικών, σιδηροδρομικών, θαλάσσιων, αεροπορικών),
στ) η ενίσχυση και διαφοροποίηση των εμπορικών συναλλαγών σε αγροτοδιατροφικά προϊόντα και
ζ) η επανέναρξη της διμερούς συνεργασίας στην έρευνα και τεχνολογία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This