Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Σε κρίση ταυτότητας το ΚΙΝΑΛ – Παίρνει κεφάλια η Φώφη

Και ξαφνικά η «κρίση ταυτότητας» που στο πολιτικό παρασκήνιο… ταλαιπωρεί το ΚΙΝΑΛ βρήκε έκφραση και σε “αφίσα, κάρτα, κορνίζα“!

Με μια αφίσα που παραπέμπει σε σοσιαλιστικό ρεαλισμό, τύπου  σοβιέτ,  το Κίνημα Αλλαγής επιχείρησε να εκφράσει  την αντίθεσή του για τις αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις που προωθεί  το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

  • Του Αντώνη Ι.Αντωνιάδη

Η αφίσα είναι σε κόκκινο φόντο και απεικονίζει ένα εργοστάσιο μαύρου χρώματος. Οι στέγες του εργοστασίου είναι μυτερές και στη δεξιά πλευρά η καμινάδα του καταλήγει σε ένα ανθρώπινο χέρι, σφιγμένο σε γροθιά. Μια εικόνα που παραπέμπει ευθέως στη κραταιά σοβιετική περίοδο!

Το θέμα της αφίσας συμπληρώνεται με  ένα δυναμικό σύνθημα που παραπέμπει σε ρητορική  που χρησιμοποιεί  ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η Κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι μέσα και έξω από την Βουλή!».

Όπως ήταν φυσικό, στα social media έγινε «πάρτι» Όταν  το θέμα και η διάσταση που πήρε,  έφτασε στον 6ο όροφο της Χαρ.τρικούπη, σύμφωνα με πληροφορίες ακούστηκαν κάτι κουβέντες στα… γαλλικά.  Η αφίσα αποσύρθηκε και αντικαταστάθηκε με μια άλλη στα γνωστά πασοκικά χρώματα. Η απόσυρση συνοδεύτηκε με μια δήλωσή που καυτηρίαζε τα παπαγαλάκια της ΝΔ, τα οποία όπως λένε έδειξαν τον πανικό τους (σ.σ προφανώς από τη εξαγγελία της αγωνιστικής κινητοποίησης του ΚΙΝΑΛ…)

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

«Η άγρια επίθεση από τα παπαγαλάκια του Μαξίμου κατά του Κινήματος Αλλαγής, ένα πράγμα αποκαλύπτει.Τον πανικό τους γιατί αποκαλύψαμε την αντεργατική πολιτική τους. Την αποδόμηση των συλλογικών συμβάσεων και την αφαίρεση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που προωθούν με τις διατάξεις του δήθεν αναπτυξιακού νομοσχεδίου τους.Και το επαναλαμβάνουμε, θα μας βρουν απέναντι μέσα και έξω από την Βουλή».

Στο δια ταύτα πάντως η υπόθεση δεν είναι απλή και δεν πρόκειται να περάσει αβρόχοις  ποσί. Το γεγονός αυτό αν μη τι άλλο μαρτυρά το επικοινωνιακό κενό που υπάρχει στο κόμμα καθώς και τα παράκεντρα που επιθυμούν να έχουν ρόλο στην επόμενη μέρα , μέσα  από ένα μικρό πλην όμως ελεγχόμενο κόμμα.Το επόμενο διάστημα  η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να ανακοινώσει αλλαγές σε πρόσωπα και ρόλους σε μια προσπάθεια να ξορκίσουν την εσωστρέφεια.

Αυτή είναι η πρώτη κόκκινη αφίσα που έβγαλε το ΚΙΝΑΛ για να αποσυρθεί λίγο αργότερα και να αντικατασταθεί με την πράσινη αφίσα παρακάτω.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ