Καρφιά Τσίπρα σε Μαρινάκη

Must Read

Τους έδειξε με το δάχτυλο (αν και δεν είπε ονόματα) ο Αλέξης Τσίπρας τους Έλληνες επιχειρηματίες που στηρίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτό είναι «ανάπτυξη και κέρδη για τους χορηγούς της ΝΔ» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στους:
-Βαγγέλη Μαρινάκη για την στήριξη του πρακτορείου διανομής τύπου ΑΡΓΟΣ.
-Θόδωρο Φέσσα (πρόεδρος ΣΕΒ) για την στήριξη στην ACS courier.
-Δημήτρη Καλλιτσάντση (πρόεδρο ΑΚΤΩΡ) για το μετρό Θεσσαλονίκης.

«Ξεπερνάνε κάθε φαντασία οι φωτογραφικές επιδοτήσεις σε μη παραγωγικούς κλάδους, όπου όμως έχουν το προνόμιο να δραστηριοποιούνται επιχειρηματίες φιλικά προσκείμενοι στη ΝΔ», είπε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: «πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την επιλογή προνομιακής στήριξης των ταχυδρομικών υπηρεσιών κούριερ, αλλά και της μοναδικής εταιρείας διανομής τύπου στη χώρα; Γνωστών συμφερόντων και οι δυο περιπτώσεις. Είναι αλήθεια αυτό σχέδιο για την ενίσχυση των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας; Ή μήπως είναι η ίδια ακριβώς πρακτική των κουμπάρων και των φίλων, που μας οδήγησε στη κρίση πριν το 2009;».

Μάλιστα ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε εμμέσως και δεύτερη φορά στο πρακτορείο διανομής ΑΡΓΟΣ: «Πρέπει να απαντηθεί και η ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στις ανεξάρτητες αρχές και ειδικότερα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου επέλεξαν να τροποποιήσουν το νόμο κατά παράβαση του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για να οδηγήσουν στην έκπτωση εν μέσω της θητείας τους την επικεφαλής και τα μέλη του ΔΣ της αρχής. Προφανώς δεν τους άρεσαν οι αποφάσεις τους τόσο σε αυτούς όσο και στους ελεγχόμενους», υπογράμμισε.

Για το μετρό της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «συντελείται ένα ντιλ άνευ προηγουμένου, με θύματα τους πολίτες της Θεσσαλονίκης». «Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης αποφασίζει ένα βάναυσο χτύπημα στη πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και ταυτόχρονα μια αφόρητη παράταση στη ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων;», ήταν το ερώτημα που έθεσε ο Αλ. Τσίπρας και απάντησε ο ίδιος: «η απάντηση βρίσκεται στην παραδοχή του ιδίου από αυτό εδώ το βήμα για καθυστερήσεις του έργου που όμως δεν υφίστανται. Παραδοχή από την οποία ο εργολάβος θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This