«Δηλητηριώδη βέλη» από Σαμαρά σε Μητσοτάκη, μετά την «αθώωση» Τσίπρα

Must Read

Εκνευρισμός επικρατεί στην πλευρά του Αντώνη Σαμαρά για τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση Novartis. Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται ότι είναι θυμωμένος επειδή ο νυν πρωθυπουργός επέλεξε να βγάλει εκτός κάδρου τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία», ο κ. Σαμαράς δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς εκλαμβάνει ως προσωπικό του «άδειασμα» από τον κ. Μητσοτάκη την εξαίρεση του κ. Τσίπρα από τον ποινικό έλεγχο της Βουλής και την επικέντρωση αποκλειστικά στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για «παρεμβάσεις» και «μεθοδεύσεις» στη δικαστική έρευνα του σκανδάλου της Novartis. Άλλωστε, ο κ. Σαμαράς είχε πρωτοστατήσει στη στοχοποίηση του κ. Τσίπρα ως «ενορχηστρωτή» της «σκευωρίας» κατά των δέκα εμπλεκόμενων πολιτικών του αντιπάλων και είχε προχωρήσει και σε μήνυση κατά του κ. Τσίπρα, υποδεικνύοντας απερίφραστα τον τέως πρωθυπουργό ως «ιθύνοντα νου» των «δικαστικών μεθοδεύσεων» που ενέπλεκαν υπουργούς και πρώην πρωθυπουργούς στο σκάνδαλο της Novartis.

Ο κ. Σαμαράς φέρεται ότι μελετά τις επόμενες κινήσεις του και πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια ούτε θα αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα τη γραμμή Μητσοτάκη ότι οι πολιτικές ευθύνες του κ. Τσίπρα κρίθηκαν στις εκλογές και ως εκ τούτου δεν μπορεί οι ευθύνες ενός πρώην πρωθυπουργού να κρίνονται από τα ειδικά δικαστήρια.

To άρθρο στο antinews

Ενδεικτικό αυτού του κλίματος και των προθέσεων του πρώην πρωθυπουργού είναι το άρθρο της ιστοσελίδας antinews -η οποία απηχεί τις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά-, όπου εξαπολύεται μια ολομέτωπη και εφ’ όλης της ύλης επίθεση κατά του κ. Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, στο χθεσινό άρθρο με τίτλο «Με τι δεν είναι συνεπής ο κ. Μητσοτάκης;» γίνεται μνεία με επιθετικό τρόπο για τις «κυβιστήσεις» του κ. Μητσοτάκη αλλά στιγματίζονται ειδικά οι χειρισμοί στη Novartis. «Την καλύτερη κωλοτούμπα όμως οι κυβερνώντες την κρατούσαν για το τέλος. Αθώωσαν εν ριπή οφθαλμού τον άλλοτε σκευωρό Αλέξη. Όλα τα μηχανεύτηκε ο Παπαγγελόπουλος» αναφέρεται στο άρθρο, ενώ παράλληλα όχι μόνο στιγματίζεται η εξαίρεση Τσίπρα από την προανακριτική αλλά στρώνεται το έδαφος για να χρεωθεί τυχόν φιάσκο προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος -προσθέτει το antinews- «μια ωραία πρωία επειδή δεν είχε τίποτε καλύτερο να κάνει σκέφτηκε να… αποκαλύψει το μεγαλύτερο σκάνδαλο από σύστασης του ελληνικού κράτους, κατηγορώντας πρωθυπουργούς, υπουργούς και διοικητές τραπεζών. Και είναι δεδομένο -εδώ θα είμαστε- ότι ούτε γι’ αυτόν θα αποδειχθεί τίποτα. Κι έτσι η σκευωρία της Novartis, που είχε γίνει προεκλογική σημαία του Μητσοτάκη, ως διά μαγείας θα εξαφανιστεί. Σαν να μην υπήρξε ποτέ».

«Χαριεντίζεστε μαζί του…»

Τα βέλη του αρθρογράφου, όμως, δεν σταματούν εκεί, καθώς ο κ. Μητσοτάκης εγκαλείται ότι δεν στέλνει φυλακή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή «κάνει τα πάντα για να κρατήσει τον Τσίπρα όρθιο, ώστε να εδραιωθεί ως ο δεύτερος ισχυρός πόλος», θυσιάζοντας έτσι τη γραμμή Σαμαρά στον «βωμό του δικομματισμού».

«Ο λαός σάς εξέλεξε για να ΦΥΓΕΙ ο Τσίπρας και να αναπνεύσει η πατρίδα, όχι για να χαριεντίζεστε μαζί του. Σύντομα θα διαπιστώσετε την οργή του» καταλήγει με απειλητική διάθεση προς τον κ. Μητσοτάκη ο αρθρογράφος του antinews, σημειώνοντας μία σειρά κυβιστήσεις από τα θέμα τις οικονομίας και το Μεταναστευτικό έως τα εθνικά. «Η επαίσχυντη συμφωνία από εκεί που ήταν προδοτική ανάχθηκε σε πατριωτική και θα την τιμήσουμε μέχρι κεραίας» αναφέρει και προσθέτει: «Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, έχουμε δεθεί στο αμερικανικό άρμα και παρακαλάμε να χάσουμε μόνο το Καστελόριζο. Το Κυπριακό δεν μας απασχολεί ιδιαιτέρως, ας το ξεπουλήσει ο Αναστασιάδης με τις ευλογίες μας, βεβαίως βεβαίως».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This