Πέμπτη 17/6/2021

Ολα όσα είπαν Αλέξης Τσίπρας και Πάπας Φραγκίσκος στη συνάντησή τους

Μία φράση του Αλέξη Τσίπρα έχει κάνει εντύπωση στον Πάπα Φραγκίσκο και την είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην σημερινή συνάντησή τους: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από οποιεσδήποτε συμφωνίες».

Η συνάντηση του Πάπα με τον Αλ. Τσίπρα κράτησε μία ώρα και μεταξύ άλλων μίλησαν για τις κοινές πρωτοβουλίες του Ποντίφικα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Πάπας θυμήθηκε ακόμη όσα είχε δει στη Λέσβο, λέγοντας ότι η φράση του Αλ. Τσίπρα και αυτά που είδε στο νησί του έχουν μείνει χαραγμένα βαθιά στη μνήμη και στη ψυχή.

Εξέφρασε την στήριξή του στον ελληνικό λαό και συνεχάρη τον Αλ. Τσίπρα για όσα έκανε, προκειμένου να αντιμετωπίσει την έξαρση του προσφυγικού.

Μάλιστα, ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχάρη τον Αλ. Τσίπρα για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και κυρίως για την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της.

Η Αριστερά και οι βασικές αρχές του χριστιανισμού έχουν κοινό έδαφος αξιών, υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη ο Αλ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για τις προσπάθειές του να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη για την ανάγκη αντιμετώπισης της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης με ανθρωπισμό, για τη στήριξη της Ελλάδας με την επίσκεψή του στη Λέσβο, τις δύσκολες εκείνες στιγμές, καθώς και για τα θερμά του λόγια προς τον Ελληνικό λαό, αλλά και προς το πρόσωπό του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για το κοινωνικό χαρακτήρα των μηνυμάτων του για την προστασία των αδυνάμων και τη κοινωνική δικαιοσύνη.

Υπογραμμίζεται ότι Πάπας και Τσίπρας συζήτησαν και για το Μακεδονικό, με τον Ποντίφικα να αναφέρει ότι στο πρόσφατο ταξίδι του στα Σκόπια, χαρακτήρισε γενναία τη στάση Τσίπρα και Ζάεφ για την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Είπε, μάλιστα, στον ΑΛ. Τσίπρα, ότι η υπογραφή της συμφωνίας ενίσχυσε σημαντικά την ειρήνη και τη σταθερότητα στη περιοχή και, άρα, άξιζε κάθε πολιτικό κόστος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλεσε Βόρεια Μακεδονία την γειτονική χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ