Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ. ΑΛ σε ΝΔ για την ομιλία του πρωθυπουργού στον ΟΗΕ

Must Read

Σφοδρή αντιπαράθεση με βαριές κουβέντες ξέσπασε ανάμεσα σε Κυβέρνηση και αντιπολίτευση μετά τις αναφορές του Πρωθυπουργού στη τραγωδία στο Μάτι, στο πλαίσιο της ομιλίας στη ειδική σύνοδο του ΟΗΕ για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Συνόδου του ΟΗΕ, είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο Μάτι: «Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να μεταθέσουμε για λίγες δεκαετίες. Πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα, καθώς οι επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ζωές εκείνων που, μέχρι πρότινος, δεν ενδιαφέρονταν πολύ για το θέμα».

Σχολιάζοντας τη φράση του κ. Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης έκανε λόγο για «τυμβωρυχία» από πλευράς του πρωθυπουργού. Όπως είπε: «Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σήμερα μια ακόμη θεαματικότερη -μάλιστα- “κωλοτούμπα”, από το βήμα της Συνόδου του ΟΗΕ! Αναφερόμενος στην πυρκαγιά στο Μάτι, μίλησε για “ακραία καιρικά φαινόμενα” και για την κλιματική αλλαγή. Συστήνουμε στον κ. Μητσοτάκη να παραμείνει εκτός της χώρας!».

Και πρόσθεσε «Απαιτούμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγνώμη. Το οφείλει πρωτίστως στη μνήμη των νεκρών της πυρκαγιάς στο Μάτι, πάνω στους οποίους τυμβωρύχησε χωρίς αιδώ προκειμένου για μικροκομματικά οφέλη».

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν έντονη και στο ίδιο ύφος: «Η πραγματικότητα είναι ότι η κλιματική αλλαγή συντελεί στο να έχουμε περισσότερες και πιο έντονες δασικές πυρκαγιές. Αυτό αυξάνει την ευθύνη του κράτους να τις αντιμετωπίσει. Στο Μάτι η κλιματική κρίση οδήγησε στις φωτιές και η ανεπάρκεια του κράτους οδήγησε, δυστυχώς, στους 102 νεκρούς. Φέτος με εκατοντάδες πυρκαγιές δεν υπήρχε ούτε ένας νεκρός. Κλιματική αλλαγή είχαμε και πέρυσι και φέτος. Σταματήστε να υπενθυμίζετε στους πολίτες το μέγεθος της ανικανότητας σας. Οι Ερινύες θα σας κυνηγούν για πάντα. Και μην ξεχνάτε ότι για το Μάτι υπάρχει ανοιχτή υπόθεση στη δικαιοσύνη».

Στο «χορό» της αντιπαράθεσης μπήκε και το ΚΙΝΑΛ με τον Παύλο Χριστίδη να δηλώνει:
«Η ανεπάρκεια του Κράτους στοίχισε 102 ανθρώπινες ζωές στο Μάτι. Δυστυχώς, ο κ.
Μητσοτάκης κατά τη νέα προσφιλή του συνήθεια, αθωώνει τον κ. Τσίπρα και την
κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και για την τραγωδία στο Μάτι.
Κρίμα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This