Αυτό είναι το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για τα νησιά που «βουλιάζουν» από μετανάστες

Must Read

Την ανάληψη νέων μέτρων για τα νησιά που «βουλιάζουν» από τις προσφυγικές ροές αποφάσισαν 13 περιφεριάρχες στη σύσκεψη που συγκαλέστηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.  Από τις δώδεκα προχθές το βράδυ μέχρι τις επτά χθες το πρωί έφτασαν στο Νότιο Αιγαίο 150 άτομα , ενώ τις τελευταίες μέρες 289 στο Βόρειο Αιγαίου.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία δομών φιλοξενίας στις 13 περιφέρειες, καθώς επίσης και ισοκατανομή των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά προς την ενδοχώρα με προτεραιότητα τη μεταφορά των οικογενειών με ανήλικα τέκνα.

Ξενοδοχεία και καταλύματα που θα είναι διαθέσιμα να φιλοξενήσουν μετανάστες, θα λάβουν επίσης μέρος στο σχέδιο αποσυμφόρησης, μέσω των προγραμμάτων ΗΛΙΟΣ του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, και ΕΣΤΙΑ 2 της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Πατούλης, ο κ. Αγοραστός και ο κ. Νίκας συμφώνησαν να στηρίξουν το σχέδιο αυτό με τον κ. Πατούλη να λέει πως η τοπική αυτοδιοίκηση έχει βάλει πλάτη στην επίλυση του μεταναστευτικού και προσφυγικού και έκανε λόγο για φιλοξενία που θα τεθεί κάτω από συγκεκριμένους όρους, ώστε να μην χαθεί η εθνική ταυτότητα.

Ο βασικός στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι σε τρία χρόνια να γίνει επαναπατρισμός των μεταναστών και να ενσωματωθούν οι 12.000 με 15.000 μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη χώρα τις τελευταίες μέρες είναι εκρηκτική. Συγκεκριμένα, προχθές το βράδυ αλλοδαποί συνεπλάκησαν στη δομή φιλοξενίας στο Σχιστό  ενώ βγήκαν και μαχαίρια με αποτέλεσμα ένας 22χρονος Αφγανός να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας .

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This