Ο Αλέξης «υιοθέτησε» την Γκρέτα για να μετατρέψει τον κόκκινο ΣΥΡΙΖΑ σε… πράσινο!

Must Read

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Μπήκε ευδιάθετος αφού πλήρωσε το εισιτήριο της εισόδου και δεν χάλασε το χατήρι κανενός με αποτέλεσμα να περάσει τον περισσότερο χρόνο τραβώντας σέλφι με τους νεολαίους και όχι μόνο!

Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους:

Στο πολιτικό μέρος ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο φεστιβάλ της Νεολαίας του κόμματος ταύτισε με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ την αμφιλεγόμενη 16χρονη από την Σουηδία με τις οικολογικές ευαισθησίες.

«Η περίπτωση της 16χρονης Γκρέτα, που στο διαδίκτυο την ειρωνεύονται τα ίδια ακροδεξιά τρολ που πολεμούν καθημερινά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εδώ και κινητοποιεί εκατομμύρια ανθρώπους», είπε και πρόσθεσε:

«Βρισκόμαστε στις αρχές ενός μαζικού αφανισμού κι εσείς για το μόνο που μιλάτε είναι τα χρήματα», λέει η Γκρέτα. Και γω αναρωτιέμαι: αυτά τα λόγια αλήθεια τι χρώμα έχουν; Είναι άραγε πράσινα ή κόκκινα λόγια; Είναι λόγια που μιλούν μόνο για το κλίμα ή λόγια που μιλάνε για το σύστημα, το οικονομικό και το πολιτικό που καταστρέφει το κλίμα, καταστρέφει τον πλανήτη, καταστρέφει τη ζωή».

Πάντως ο Αλ. Τσίπρας επανέφερε το ζήτημα της αλλαγής ονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «η συμμαχία οφείλει να είναι μια συμμαχία κόκκινη και πράσινη. Γιατί δε μπορεί πια το κόκκινό να σταθεί χωρίς το πράσινο, ούτε το πράσινο να αντέξει χωρίς το κόκκινο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαι εγώ, είσαι εσύ»

Από εκεί και πέρα ο Αλ. Τσίπρας προσπάθησε να αποπροσωποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόμενος ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρευόμαστε δεν είναι ο πρόεδρός του, δεν είμαι εγώ». Το μήνυμα Τσίπρα ήταν «Ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ» και με βάση αυτό απηύθυνε «πλατύ δημοκρατικό προσκλητήριο» για συμμετοχή στο κόμμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μία «αμοραλιστική κυβέρνηση της Δεξιάς» και είπε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει συγγνώμη και για την συμφωνία των Πρεσπών και για το Μάτι. «Εμείς απαλλάξαμε τη χώρα από τα μνημόνια. Αυτοί όμως τώρα επιβάλλουν ξανά σκληρά μνημονιακά μέτρα, ιδίως στο χώρο της εργασίας, όχι επειδή το ζητάνε οι δανειστές αλλά τα συμφέροντα που εκπροσωπούν»,υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «θέλουν όχι απλά να παλινορθώσουν, αλλά να πακτώσουν» ένα «καθεστώς κοινωνικής αδικίας και ανάπηρης δημοκρατίας».

Στο στόχαστρο του Αλ. Τσίπρα βρέθηκε η προσφυγική πολιτική Χρυσχοϊδη έναντι της οποίας κάλεσε σε «πολιτική ανυπακοή». «Θέλω και από αυτό το βήμα, να καλέσω δασκάλους, γιατρούς, νοσηλευτές και γονείς, να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τα σχέδιά της εναντίον ανήμπορων ανθρώπων και παιδιών. Συνενόχους στην απανθρωπιά δεν θα βρείτε, ούτε εμάς, ούτε τον ελληνικό λαό», είπε.

Στήριξη σε Δ. Παπαγγελόπουλο

Για μία ακόμη φορά ο Αλ. Τσίπρας στήριξε τον Δ. Παπαγγελόπουλο λέγοντας ότι «εμείς δώσαμε χώρο στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τα μεγάλα σκάνδαλα, όπως του ΚΕΕΛΠΝΟ, και της Novartis. Αυτοί όμως τώρα, τρομοκρατούν τη δικαιοσύνη. Στήνουν διώξεις φαρσοκωμωδίας ώστε να συγκαλύψουν τα σκάνδαλα και να διώξουν τους διώκτες των φαύλων πολιτικών που ζημίωσαν το δημόσιο ταμείο».

Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στα συστημικά ΜΜΕ που στηρίζονται από το Μαξίμου λέγοντας ότι:

«Ένας στρατός μισθοφόρων δημοσιογράφων σε θέσεις μετακλητών στο δημόσιο, αλλά και μια στρατιά μέσων ενημέρωσης διαμορφώνουν μια διαφορετική εικονική πραγματικότητα. Ίσως δεν είναι υπερβολή, αλλά το μόνο που λειτουργεί πραγματικά άριστα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μιντιακή προπαγάνδα. Ζούμε πλέον την επόμενη φάση της μεγάλης προπαγάνδας. Από τα fake news στα no news. Τα νέα που δεν συμφέρουν δεν μεταδίδονται καν. Οι πραγματικές ειδήσεις δεν ακούγονται στις ειδήσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This