Η Άννα Ευθυμίου συναντήθηκε με γυναίκες που είδαν τις κόρες τους να δολοφονούνται

Must Read

Δύο βασανισμένες γυναίκες, που παλεύουν να σταθούν στο πλευρό των ανήλικων εγγονιών τους μετά τις δολοφονίες των μητέρων των ανηλίκων, συναντήθηκαν χθες με τη βουλευτή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Αννα Ευθυμίου.

Η μια ήταν η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της 24χρονης Ερατώς Μανωλακέλλη, που δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2019 από τον εν διαστάσει σύζυγό της, με το δύο ετών μωρό τους να κοιμάται στο διπλανό δωμάτιο. Η άλλη ήταν η μητέρα της 35χρονης υπαλλήλου σούπερ μάρκετ στην Κηφισιά που δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό σύζυγό της, αφήνοντας πίσω της δύο ανήλικα. Οι δύο χαροκαμένες μάνες πήγαν στη Βουλή για να ζητήσουν τη βοήθεια και τη συνδρομή της Πολιτείας στο μεγάλωμα των παιδιών, θέτοντας μια σειρά από ζητήματα στη βουλευτή, που άκουγε έκπληκτη τους κοινωνικούς παραλογισμούς.

Ο πατέρας στη φυλακή, η μάνα στο χώμα και τα παιδιά στους παππούδες. Κανείς δεν ρωτάει, όμως, αυτούς τους παππούδες εάν είναι ικανοί πνευματικά και οικονομικά. Εάν μπορούν να πληρώνουν, π.χ., τους ψυχολόγους που έχουν ανάγκη αυτά τα παιδιά. Το επίδομα του παιδιού η Πολιτεία συνεχίζει να το δίνει στον φυλακισμένο πατέρα, αυτόν που δολοφόνησε τη μάνα τους, και όχι στα παιδιά. Αυτά και άλλα πολλά -παράλογα και μη- περιέγραψαν στην Αννα Ευθυμίου οι μητέρες.

«Συναντήθηκα με αντιπροσωπία γυναικών που έχουν χάσει τις κόρες τους από αδικήματα που έγιναν ευρύτερα γνωστά ως γυναικοκτονίες. Εκεί υπάρχει περιθώριο για την Πολιτεία να δείξει περισσότερο το κοινωνικό της πρόσωπο. Παρεμβάσεις με κατεύθυνση την ψυχολογική στήριξη των ορφανών παιδιών για να αντιμετωπίσουν τον θάνατο της μάνας τους και τη στυγερή πράξη του δολοφόνου πατέρα τους, την πολύπλευρη στήριξη των παππούδων και γιαγιάδων, που καλούνται ξαφνικά να μεγαλώσουν τα εγγόνια τους, έχουν ελάχιστο δημοσιονομικό κόστος, αλλά τεράστιο κοινωνικό πρόσημο και μήνυμα» λέει μιλώντας αποκλειστικά στη στήλη γι’ αυτό το θέμα η βουλευτής Αννα Ευθυμίου. Στηρίξτε δηλαδή αυτά τα ορφανά, θύματα των βίαιων εγκλημάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This