Αλέξης και Ζόραν έμπλεξαν τον… Καζατζάκη στις «τρέλες» τους

Must Read

«Είχαμε αρκετή τρέλα εγώ και ο Ζόραν» ομολόγησε ο Αλέξης Τσίπρας στο Συνέδριο του Economist που διεξάγεται στα Σκόπια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη, από τον Αλέξη Ζορμπά, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, ήταν υπαρκτό πρόσωπο που τα τελευταία χρόνια της ζωής του έζησε και πέθανε στα Σκόπια, όπου και ετάφη. Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «σύμφωνα με τον ήρωα του Καζαντζάκη η ελευθερία χρειάζεται και λίγη τρέλα, για να μπορέσεις τελικά να κόψεις το σχοινί που σε δένει».

Και πρόσθεσε: «δεν ξέρω αν εγώ και ο Ζόραν είχαμε αρκετή τρέλα για να προχωρήσουμε στο εγχείρημα της συμφωνίας, πάντως σίγουρα δεν δεχόμαστε ότι ο σεβασμός μας στην ιστορία, σημαίνει ότι οι χώρες μας πρέπει να παραμένουν δεμένες στο παρελθόν, φυλακισμένες στο παρελθόν».

Επί της ουσίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τα Σκόπια να τηρήσουν την συμφωνία σε 3 ζητήματα:

  • τα αρχαία ελληνικά πολιτιστικά σύμβολα
  • τα σχολικά βιβλία από την αρμόδια επιτροπή
  • την επιτροπή για τα εμπορικά σήματα

Επίσης ο Αλ. Τσίπρας μίλησε θετικά αναφορικά με την συμφωνία για την αστυνόμευση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, η οποία υπογράφηκε χθες. «Είναι ένα σημαντικό βήμα εγκαθίδρυσης μιας νέας και ουσιαστικής εμπιστοσύνης» είπε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This