Τρίτη 15/6/2021

Θεοδωρικάκος: 350.000 οι απόδημοι Έλληνες που έχουν δικαίωμα ψήφου

H ψήφος των αποδήμων αφορά 350.000 πολίτες, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, εξηγώντας για το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού ότι, πέραν του να είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους υπάρχοντες εκλογικούς καταλόγους, θα πρέπει να έχουν ελληνικό ΑΦΜ και, κατά συνέπεια, συμφέροντα στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, απορρίπτοντας την κριτική ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει ψήφο συλλήβδην στις παλιότερες γενιές των Ελλήνων ομογενών, αλλοιώνοντας έτσι το εκλογικό σώμα, τόνισε ότι η επικαιροποίηση των εκλογικών καταλόγων είναι προτιμότερο να γίνει μέσω του TAXISnet.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία», ο κ. Θεοδωρικάκος αποσαφήνισε πως η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού θα μετράει ισότιμα στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα και στο πλαίσιο αυτό η Ν.Δ. απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι δεύτερης κατηγορίας η ψήφος των Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό.

Ωστόσο, ο κ. Θεοδωρικάκος εμφανίστηκε διαλλακτικός ως προς την επιστολική ψήφο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη θεσμοθετηθεί προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος με τα άλλα κόμματα και, εν όψει των συναντήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς την Παρασκευή, εξέφρασε «τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα το χειριστεί με άριστο τρόπο και θα έχουμε αποτελέσματα». Την πλήρη στήριξή του στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης εξέφρασε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Τάκη Θεοδωρικάκο ο πρόεδρος των Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας Κώστας Δημητρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ