Τρίτη 15/6/2021

Μητσοτάκης: Το πλεόνασμα του ’19 θα πάει στους ασθενέστερους

Στη στήριξη των ασθενέστερων θα δοθεί το πλεόνασμα του 2019, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την καταβολή κοινωνικού μερίσματος τον Δεκέμβριο.

«Όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση, πριν τις 7 Ιουλίου, υπήρχε δημοσιονομικό κενό για το 2019, τώρα είναι πιθανό να υπάρξει επιπλέον πλεόνασμα», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης με τον αρθρογράφο της εφημερίδας «New York Times», Roger Cohen, στο πλαίσιο των εργασιών του Athens Democracy Forum.  Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί τον Δεκέμβριο για τη στήριξη των ασθενέστερων.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη μείωση της φορολογίας, την οποία σκοπεύει να κάνει, λέγοντας ότι πιστεύει πως  αυτή «θα ενισχύσει τη φορολογική συμμόρφωση», ενώ υπενθύμισε στον Αμερικανό ρεπόρτερ ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος κινείται ανοδικά μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα η Γερμανία.

Ερωτηθείς για την Τουρκία, είπε ότι με την δραστηριότητά της στην Ανατολική Μεσόγειο παραβιάζει ξεκάθαρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας: «Ό,τι ανήκει στην Κύπρο ανήκει στην Κύπρο […] Δεν ανήκει στην Τουρκία, δεν μπορεί απλά να εμφανιστείς με ένα πλωτό γεωτρύπανο και να πεις «αυτό είναι δικό μου», τόνισε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές πως κανόνας συμπεριφοράς είναι το Διεθνές Δίκαιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ