Έβγαλαν «μαχαίρια» Παππάς-Γεωργιάδης για την εξαγορά της Forthnet από τον Μαρινάκη

Must Read

Σε… αγώνα πινγκ πονγκ μεταξύ Νίκου Παππά και Άδωνι Γεωργιάδη εξελίχθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την ερώτηση του πρώτου για την πρόταση εξαγοράς της Forthnet Nova από τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η προδιαγεγραμμένη κόντρα ξεκίνησε όταν ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, αφού επανέλαβε ότι η ΕΡΤ είναι εκείνη που θα μπορούσε να εξαγοράσει την Forthnet Nova, κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεροληψία με το εξής επιχείρημα: «Είναι σα να δίνετε σε έναν την δυνατότητα να ελέγχει το ταμείο των άλλων ΠΑΕ. Να τους λέει «κοίτα να χάσεις με 3-0 και θα πάρεις τα δικαιώματα». Ένας θα κάνει κουμάντο, ο Μαρινάκης».

Τότε ο κ. Γεωργιάδης απάντησε εριστικά: «Εσείς δεν θα έπρεπε να μιλάτε, έχετε λερωμένη την φωλιά σας» και έριξε τους τόνους προσωρινά: «Σε ό,τι αφορά την εξαγορά η κυβέρνηση δεν έχει καμία ανάμειξη».

Ο υπουργός Ανάπτυξης συνέχισε λέγοντας πως «οι τράπεζες χειρίζονται το θέμα κι αν προκύψει οτιδήποτε η νέα Επιτροπή Ανταγωνισμού , η πραγματική Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι έτοιμη να παρέμβει».

Όσο για το επιχείρημα περί στησίματος αγώνων ποδοσφαίρου, ο κ. Γεωργιάδης αντέταξε πως μια τέτοια καταγγελία, αν συνέβαινε, θα τίναζε στον αέρα την συμφωνία. Και τελικά πέρασε στην αντεπίθεση ως εξής:

«Εσείς με ποιο κριτήριο δίνατε σε μια ομάδα 1 εκατ. ευρώ και σε μια άλλη 5 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα; Κάνατε συμφωνίες για να δώσει 68 εκατ. ευρώ η ΕΡΤ, για πείτε μας εσείς, τι ύψους διαφημίσεις περιμένατε για την ΕΡΤ; Και γιατί στο τέλος δεν αγοράσατε εσείς, δεν βάλατε εσείς την ΕΡΤ να εξαγοράσει την Fortnet; Υπάρχουν κι άλλα κανάλια να πάνε οι ομάδες, δεν υπάρχει μόνο η Forthnet Nova».

Στη δευτερολογία του ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππάς, υπερασπίστηκε την πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης, αποκαλύπτοντας τα εξής: «Είχαμε αγοράσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα 7-8 ομάδων και θα συνεχίζαμε, γιατί η ΕΡΤ θα μπορούσε να υποκαταστήσει τον ΟΠΑΠ, που εσείς ιδιωτικοποιήσατε. Γιατί αυτό λέει και το όνομά του ΟΠΑΠ. Όμως εσείς τον ιδιωτικοποιήσατε. Δεν περιμέναμε να βγάλει λεφτά η ΕΡΤ από διαφημίσεις».

Η συζήτηση ξέφυγε και οι βολές μεταξύ των δύο ανδρών πήγαν σε άλλο επίπεδο… Ο νυν υπουργός είπε στο κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την προανακριτική: «Εμένα ονειρευόσασταν να με δείτε κατηγορούμενο και κάνατε τα πάντα και με σκευωρίες. Δεν με είδατε όμως, απολογίες θα δούμε στην προανακριτική. Ελέγχεστε από την προανακριτική και τρεις εισαγγελείς ότι στήσατε σκευωρία, εσείς είστε απολογούμενοι. Και θα έπρεπε να ζητήσετε και μια συγγνώμη από τον Αντώνη Σαμαρά για όσα κάνατε και να μην βγαίνουν τα στελέχη σας ένα-ένα να λέτε ότι κακώς ρίξατε την κυβέρνηση Σαμαρά το 2015. Ας του ζητήσετε ένα συγγνώμη του ανθρώπου, την οφείλετε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This