Ζήτημα προσωπικής επιβίωσης για τον Κυριάκο οι επόμενες εκλογές

Δεν επιδιώκει απλά την νίκη, αλλά την πρωθυπουργία!

Must Read

Όλες οι βαθυστόχαστές πολιτικές αναλύσεις τους τελευταίους μήνες, δεν ασχολούνται με το πιο σημαντικό ζήτημα που πλέον τίθεται στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ότι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η παραμονή στην πρωθυπουργία, δεν είναι πολιτικό ζήτημα, αλλά θέμα προσωπικής επιβίωσης.

Προσοχή, δεν μιλάμε για νίκη της Ν.Δ. και σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Μιλάμε για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας που θα εξασφαλίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραμονή στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να εχει τα όπλα για να παραμείνει εκτός φυλακής.

Αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο το οποίο τεχνηέντως αποκρύπτεται όχι μόνο από την κυβέρνηση και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, αλλά ακόμα και από την αντιπολίτευση και πολλά αντιπολιτευόμενα μέσα.

Ακόμα και τα ρεπορτάζ αναφορικά με το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών, αναλώνονται σε διάφορα πρόσωπα τα οποία όμως δεν έχουν κανένα θεσμικό ρόλο, που ακόμα και εάν οδηγηθούν στην δικαιοσύνη με οποιαδήποτε κατηγορία, αρκεί να δείξουν το Μέγαρο Μαξίμου για να απαλλαγούν από όλες τις ποινικές ευθύνες.

Το ζητούμενο λοιπόν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να συνεχίσει να κρατά στα χέρια του την απόλυτη εξουσία, το δημόσιο ταμείο ώστε να το κατευθύνει σε ατραπούς που θα του εξασφαλίσουν την ατιμωρησία, διότι σε αντίθετη περίπτωση, ακόμα και σε κυβέρνηση συνεργασίας με πρόσωπο κοινής αποδοχής, είναι αυτονόητο πως κάποια στιγμή θα λογοδοτήσει με βαρύτατο κατηγορητήριο για τα όσα έπραξε εργαλειοποιώντας την ΕΥΠ για το προσωπικό του συμφέρον.

Οι παραιτήσεις τις οποίες απέσπασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο, δεν έχουν κανένα νομικό αντίκρισμα. Όλα τα ΦΕΚ δείχνουν «Μητσοτάκης», ενώ αρκεί μία μαρτυρία για να τον στείλει στο ειδικό δικαστήριο.

Η γραμμή άμυνας μάλιστα που έχει χαράξει, με τον ίδιο και συγκεκριμένα στελέχη του να προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα, να απαξιώσουν αποκαλύψεις ακόμα και φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ και να επιμείνουν στο αφήγημα ότι η κυβέρνηση δεν είχε προμηθευτεί ποτέ το συγκεκριμένο λογισμικό παρακολούθησης, ρίχνουν τον Κυριάκο πιο βαθιά στην χοάνη της ποινικής ευθύνης.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι επόμενες εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον του όχι ως πολιτικό, αλλά ως άνθρωπο. Γι’ αυτό και θα κάνει τα πάντα, κυριολεκτικά τα πάντα για να τις κερδίσει. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This