Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Ευρωβουλευτής Κ.Κ.Ε.: Επικίνδυνες για τους λαούς οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Παρέμβαση στη συζήτηση για τα «Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι «είναι επικίνδυνες για τους λαούς οι αποφάσεις του Συμβουλίου, που αποτυπώνουν μεγάλες αντιθέσεις εντός της Ε.Ε., στο έδαφος των σκληρών ανταγωνισμών με ΗΠΑ και Ρωσία, για το ποιοι όμιλοι θα ωφεληθούν στη Συρία και στα Βαλκάνια».

«Η αναγνώριση της Τουρκίας σαν “ουσιαστικό συνέταιρο”, “σύμμαχο χώρα του ΝΑΤΟ” με δήθεν “κυρώσεις” σε μελλοντικούς εξοπλισμούς, ενώ αυτή εισβάλλει στη Συρία, τα λένε όλα. Ανάλογες κυρώσεις χάδια προβλέπονται για τις τούρκικες παραβιάσεις σε Αιγαίο, τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Το μπλοκάρισμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Β. Μακεδονία κι Αλβανία φανερώνει μεταξύ άλλων την επιδίωξη της αστικής τάξης της Γαλλίας να κερδίσει χρόνο για να αναβαθμίσει το ρόλο της στα Βαλκάνια, πάντα στο πλαίσιο της επιζήμιας για τους λαούς συμφωνίας των Πρεσπών», δήλωσε ο κ. Αλαβάνος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ