Κυριακή 20/6/2021

«Σφάζονται» δυο βετεράνοι για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμος να κυβερνήσει το 2015

Σε προσωπική βεντέτα ανάμεσα στους δύο «Νέστορες» του ΣΥΡΙΖΑ, τον Νίκο Βούτση και τον Γιάννη Δραγασάκη, εξελίσσεται το ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ή όχι έτοιμος να κυβερνήσει το 2015. Ο κ. Δραγασάκης φαίνεται ότι το φύλαγε… μανιάτικο στον κ. Βούτση και απάντησε δεόντως από την προχθεσινή εκδήλωση του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ με τίτλο «Για μια προοδευτική εξωτερική πολιτική» (στην οποία συμμετείχε και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς).

«Ακόμη και τώρα που η Αριστερά κυβέρνησε και έκανε ένα συγκεκριμένο έργο, αντικείμενο συζήτησής τους δεν είναι το έργο αυτό, αλλά το εάν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη προτού αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας» εξεμάνη ο πρώην υπουργός, καρφώνοντας ουσιαστικά τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και μάλιστα σε πολύ υψηλούς τόνους, που δεν συνάδουν με τον ήπιο χαρακτήρα του.

«Και δεν αντιλαμβάνονται ότι όλη αυτή η συζήτηση περί του δήθεν ανέτοιμου να κυβερνήσει ΣΥΡΙΖΑ εκθέτει τους ίδιους. Διότι αυτό που τελικά προκύπτει είναι ότι οι δήθεν άριστα προετοιμασμένες κυβερνήσεις οδήγησαν τη χώρα στη σκληρή χρεοκοπία και στα Μνημόνια και χρειάστηκε να έρθει μια όχι και τόσο καλά προετοιμασμένη, όπως οι ίδιοι λένε, κυβέρνηση για να μας βγάλει από αυτή την καταστροφή» πρόσθεσε.

Υπερασπιζόμενος τον… εαυτό του ο κ. Δραγασάκης μίλησε, μεταξύ άλλων, για «πρωτοφανή προετοιμασία» τη διετία 2012-2014, «ευλογώντας» -κατά βάση- «τα γένια του», δεδομένου ότι ήταν υπεύθυνος για την όλη προετοιμασία που έπρεπε να γίνει, πρακτική και προγραμματική, προτού το κόμμα αναλάβει τα ηνία της χώρας. Στη συγκεκριμένη διετία είχε μαζέψει γύρω του μερικές δεκάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως νεαρούς και μορφωμένους, αλλά και εξωκομματικούς, οι οποίοι θα αναλάμβαναν θέσεις-κλειδιά στα υπουργεία και στη Δημόσια Διοίκηση.

Όπως και να ‘χει, ο καβγάς των δύο βετεράνων της Αριστεράς γίνεται για το… πάπλωμα, καθώς ο υπέρτατος κριτής, που δεν είναι άλλος από τον ελληνικό λαό, απεφάνθη τον Ιούλιο κρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ακατάλληλο να παραμείνει στη διακυβέρνηση.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ