«Κρατήστε τις περιουσίες σας»: Το μήνυμα Χαρακόπουλου στους Βορειοηπειρώτες

«Όσο έχουμε τις περιουσίες μας, θα έχουμε τις ρίζες μας και τα δικαιώματά μας και στην Βόρειο Ήπειρο»

Must Read

Συγκλόνισε με τον χαιρετισμό του ο  βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος στην εκδήλωση του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο ΠΥΡΡΟΣ», ο οποίος καταχειροκροτήθηκε.

«Μπορεί να απελευθερώθηκε δύο φορές η Βόρειος Ήπειρος, αλλά δεν αξιώθηκε να ενσωματωθεί στον εθνικό κορμό, να ενωθεί με την Ελλάδα και όλοι γνωρίζουμε τα δεινά που πέρασαν οι Βορειοηπειρώτες κατά την περίοδο του Ενβέρ Χότζα, του κομμουνισμού στην Αλβανία, την περίοδο της αθεΐας», τόνισε ο Χαρακόπουλος.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της «Ομόνοιας» Βασίλη Κάγιο ανέφερε: «Αγαπητέ πρόεδρε της Ομόνοιας, σήμερα μπορεί να ανοίγει μία νέα σελίδα και για τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό με τη βελτίωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων. Η παρουσία του πρωθυπουργού της Ελλάδος, του Κυριάκου Μητσοτάκη, για πρώτη φορά και στη Χειμάρα -όχι μόνο στα χωριά που η Αλβανία αναγνωρίζει επισήμως ότι ανήκουν στις ζώνες που οι συνθήκες καταχωρούν ως μειονοτικά- που είναι μία από τις αρχαιότερες εστίες ελληνισμού στην Ήπειρο, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και προς την άλλη πλευρά.

Η Ελλάδα επιδιώκει βελτίωση των σχέσεων με τη γειτονική μας χώρα και θέλουμε να στηρίξουμε και τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό. Αλλά, όπως είπα πρόσφατα στον υπουργό Δικαιοσύνης της Αλβανίας που επισκέφθηκε την Βουλή των Ελλήνων και είχαμε μία ανταλλαγή απόψεων, ο ίδιος έχει μία ευθύνη διότι το κλειδί για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση περνάει μέσα από το κράτος δικαίου. Αν η Αλβανία γίνει κράτος δικαίου τότε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και ως βορειοηπειρωτικός ελληνισμός. Θα σέβεται τις συνθήκες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις θρησκευτικές ελευθερίες, τα περιουσιακά στοιχεία».

Και υπογράμμισε στέλνοντας το μήνυμά του: «Οι περισσότεροι Βορειοηπειρώτες, όταν έπεσαν τα ηλεκτροφόρα σύρματα, έφυγαν και ήρθαν στην Ελλάδα για να βρουν μία καλύτερη μοίρα, λίγοι είναι αυτοί που σήμερα μένουν στη Βόρειο Ήπειρο, στα χωριά μας, και φυλάττουν Θερμοπύλες κρατούν την ελληνική σημαία. Πολλοί κάνουν το λάθος και παρομοιάζουν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου με τη θρησκευτική, τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και λένε: αν εδώ στη Θράκη σηκώσουν τουρκική σημαία δεν θα διαμαρτυρηθούμε; Βεβαίως και θα διαμαρτυρηθούμε, αλλά συγχέουμε τα πράγματα, συγκρίνουμε δύο ανόμοια θέματα. Στη Θράκη έχουμε μουσουλμανική μειονότητα σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης. Στην Αλβανία έχουμε Εθνική Ελληνική Μειονότητα που έχει συγκεκριμένα δικαιώματα, μεταξύ των οποίων να αναρτά και την ελληνική σημαία στις εθνικές επετείους.

Αυτό που θέλω να πω ως μήνυμα προς όλους είναι: μην πουλάτε τα περιουσιακά σας στοιχεία στη Βόρειο Ήπειρο. Κρατήστε τις περιουσίες σας, θα έρθουν καλύτερες μέρες. Και όσο έχουμε τις περιουσίες μας, θα έχουμε τις ρίζες μας και τα δικαιώματά μας και στην Βόρειο Ήπειρο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This