Διεθνώς ρεζίλι στον Economist ο Μητσοτάκης για τις υποκλοπές και την ελευθερία του Tύπου

«Παρενοχλήσεις, απειλές και βία κατά δημοσιογράφων»

Must Read

Έσπευσαν να κάνουν είδηση τα συστημικά μέσα την μικρή άνοδο της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη μετά από την απομάκρυνση από την περίοδο των μνημονίων, αναφορικά με τους δείκτες περί άσκησης δημοκρατικού πολιτεύματος, ωστόσο σύμφωνα με την έκθεση του Economist Intelligence Unit για την χρονιά που πέρασε, η χώρα μας χαρακτηρίζεται από «ελαττωματική Δημοκρατία».

Στην έκθεση γίνεται αναφορά στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και την προσπάθεια παρεμπόδισης της δημοσιογραφίας με απειλές και βία. Δείκτες που καθιστούν ξανά υπεύθυνη την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την κατακρήμνιση της Ελευθερίας του Τύπου.

«Η Ελλάδα τιμωρείται στον δείκτη του 2022 σε σχέση με την ελευθερία του Τύπου. υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι ελεύθεροι να ερευνούν δυσάρεστες αλήθειες», αναφέρεται στην έκθεση και γίνονται αναφορές για «λογοκρισία σε θέματα που σχετίζονται με την αστυνομία, τον στρατό και την εκκλησία», αλλά και παρενοχλήσεις, απειλές και βία κατά δημοσιογράφων».

Όπως ήταν αναμενόμενο, από την έκθεση του Εconomist δεν έλειπε και το σκάνδαλο των υποκλοπών το οποίο διέσυρε τη χώρα μας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε διεθνές επίπεδο, με τα ξένα ΜΜΕ να κάνουν διαρκώς αναφορές για απόπειρα συσκότισης του σκανδάλου από το Μαξίμου.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, το σκάνδαλο των υποκλοπών «αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2022 ότι το κράτος είχε εμπλακεί σε υποκλοπές δημοσιογράφων και πολιτικών που χρησιμοποιούν τεχνολογία spyware για λόγους εθνικής ασφάλειας. Το σκάνδαλο έπληξε τη φήμη της κυβέρνησης…».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This