Γρηγόρης Ψαριανός: Ο εθνικός υβριστής μάς κάνει μαθήματα ευπρέπειας

Αυτός που γλείφει μια ζωή εκεί όπου έφτυνε, σπέρνει χυδαιότητα και σεξισμό στον δημόσιο λόγο - Τι δουλειά έχει ένας τέτοιος ακραίος στο μισθολόγιο της κυβέρνησης;

Must Read

Η επίσημη ιδιότητα του Ψαριανού είναι συνεργάτης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Από τον ίδιο τον Πικραμμένο διορίστηκε με ΦΕΚ τον Νοέμβριο του 2020. Με ποιο κριτήριο προσελήφθη ο Ψαριανός ως συνεργάτης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης; Τις χυδαιότητές του; Τις σεξιστικές επιθέσεις; Τον μισαλλόδοξο λόγο; Το ότι τρέχει από κόμμα σε κόμμα φτύνοντας κάθε φορά εκεί όπου έγλειφε χθες; Αν αρέσει τόσο πολύ στον Πικραμμένο και τον Μητσοτάκη ο Ψαριανός, να τον πληρώνουν από την τσέπη τους, όχι από τη δική μας.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Υστερα απ’ όσα είπε χθες ο Ψαριανός στον τηλεοπτικό αέρα του Open και για την ΕΥΠ και για τη δημοσιογραφία δεν μπορεί να έχει θέση στη λίστα πληρωμών από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Ούτε μπορεί να επιβραβεύεται από το Μαξίμου και τον Πικραμμένο. Υιοθετούν όλα όσα λέει και κάνει κάθε φορά ο Ψαριανός;

Το alter ego της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης μίλησε χθες σαν θαυμαστής των μεθόδων της Στάζι. Μας πρότεινε την τυραννία της μαζικής παρακολούθησης ως κανονικότητα. Είπε επί λέξει: «Η ΕΥΠ κάνει μια δουλειά. Ποια είναι αυτή η δουλειά; Οφείλει να παρακολουθεί τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς, τους βουλευτές, τους εκλεγμένους, τους δικαστικούς, τους δημοσιογράφους. Γιατί ξένος πράκτορας δεν είναι ο μανάβης της γειτονιάς ούτε ο περιπτεράς».

Δηλαδή, κατά τον ξερόλα Ψαριανό, πρέπει να παρακολουθούνται προληπτικά, δίχως καν να υπάρχει λόγος, ως ξένοι πράκτορες ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι δικαστικοί, οι πάντες. Στα πρότυπα της Στάζι αυτοί είναι οι «εθνικά επικίνδυνοι». Και τα έλεγε όλα αυτά ο συνεργάτης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης γνωρίζοντας ότι ο Μητσοτάκης είναι ο, κατά τον νόμο, υπεύθυνος της ΕΥΠ.

Ο Ψαριανός, όμως, δεν έμεινε εκεί. Οταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τον τίτλο της «δ» «Η θλιβερή υποκρίτρια της Ν.Δ. και ο ψευτόμαγκας του ΣΥΡΙΖΑ» για το επεισόδιο Καραμανλή – Βαρεμένου, άρχισε τις ειρωνείες, «καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή», και μετά έκανε… ανάλυση για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι εφημερίδες, καταλήγοντας: «Εγώ θεωρώ άθλιο αυτόν τον τίτλο. Μπορείς να κάνεις πολύ σκληρή κριτική σε οποιοδήποτε δημοσίευμα ή πρωτοσέλιδο, αλλά κρατώντας ένα επίπεδο» είπε ο Ψαριανός, σε μια τραγική προσπάθεια να απαξιώσει την εφημερίδα και τους εργαζομένους της.

Μην απορούμε μετά που η Ελλάδα είναι 108η παγκοσμίως στην ελευθερία των ΜΜΕ. Επειδή οι… Ψαριανοί περισσεύουν σ’ αυτή την κυβέρνηση.

Βέβαια, ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ της «δ» Νίκος Μερτζάνης, που ήταν στο πάνελ, κατέρριπτε με άνεση όλα όσα έλεγε ο Ψαριανός και απαντούσε αποστομωτικά στις ακρότητες του «εκλεκτού» της Ν.Δ.

Απίθανο θράσος

Αυτό που ενόχλησε τον Ψαριανό είναι ότι ο τίτλος της «δ» παρουσίαζε αντικειμενικά και ακριβοδίκαια το θέμα, με γνώμονα την ηθική πυξίδα και όχι τον κομματικό χουλιγκανισμό. Κατά τον Ψαριανό, δεν έπρεπε να επικριθεί και η βουλευτής της Ν.Δ., αφού «δεν ήταν σκύλευση» αυτό που έκανε.

Είναι απύθμενο το θράσος του συνεργάτη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης να κάνει… μαθήματα ευπρέπειας όχι μόνο στη «δ», αλλά και στον οποιονδήποτε. Ας θυμηθούμε, λοιπόν, ποιο είναι το επίπεδο του Ψαριανού, ο δικός του «καθρέφτης»:

  • Τον Απρίλιο του 2020 ο Ψαριανός έβγαλε μένος γκεμπελικής μισανθρωπίας, ευχόμενος να πεθάνει από κορωνοϊό κόσμος και κοσμάκης: «Θα είμαι ευγνώμων προς αυτόν τον σιχαμερό ιό – μικρόβιο. Θα καθαρίσει κάπως τη χώρα και τον πλανήτη από την ηλιθιότητα, τον λαϊκισμό, τη συριζίαση, τη συνωμοσιολαγνεία, τον τζονσονοτραμπισμό, τη θρησκοληψία… Ευλόγησον!».
  • Τον Σεπτέμβριο του 2016 έβρισε χυδαία τον βουλευτή Σκουρολιάκο στο καφενείο της Βουλής. «Ρούφα τώρα ένα ένα τα πα@@@ια» είπε ο Ψαριανός, με το εμετικό ύφος του.
  • Τον Μάιο του 2021, λίγους μήνες προτού φύγει από τη ζωή η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, μια πολιτικός υπόδειγμα αξιοπρέπειας, επιχείρησε να την εξευτελίσει με αποκρουστικό σεξισμό: Ανάρτησε φωτογραφία από την οδό Νικ. Γεννηματά η οποία εστίαζε σε εμπορική ταμπέλα που ανέγραφε «Φώφη: Κέντρο Εσωρούχων».
  • Τον Μάιο του 2019, υποψήφιος με τη Ν.Δ. στις εκλογές, έγραψε για την Εφη Αχτσιόγλου μια ανάρτηση «μνημείο προσβολής» απέναντι σε μια γυναίκα: «Μ’ αρέσει το γκομενάκι. Μουτς, μωρό μου. Μην ακούς κανέναν, γκόου ον, κιπ γκόινγκ εντ ντου δε ράιτ τζομπ».
  • Τον Ιούνιο του 2018 το πολιτικό επιχείρημά του για το πρόβλημα με τον ΧΥΤΑ στη Φυλή ήταν ότι δεν του άρεσε η… φάτσα της Ρένας Δούρου: «Να σε λένε Δούρου. Να έχεις αυτή τη φάτσα. Να κάνεις αυτά που κάνεις. Να λες αυτά που λες. Τι ανείπωτη ξεφτίλα. Χίλιες φορές σκουπίδι στη Φυλή ή περήφανη εργαζόμενη στη Φυλής».
  • Το 2014 στράφηκε για ακόμα μία φορά κατά γυναίκας και, σε επίδειξη μισογυνισμού, επιχείρησε να γελοιοποιήσει τη Ραχήλ Μακρή. Μέσα στη Βουλή και μπροστά σε συναδέλφους του πήρε το παλτό της και το μύριζε επιδεικτικά, δήθεν ότι «βρομούσε», όπως μετά την ξεφτίλα ισχυρίστηκε ο ίδιος. Κι άρχισε να γελάει κοροϊδευτικά.

Το δικό μας επίπεδο και αυτό του Ψαριανού όντως δεν θα συναντηθούν ποτέ. Τον εθνικό υβριστή ανέχονται και πληρώνουν μόνο ο Πικραμμένος και ο Μητσοτάκης. Και για να τον κρατάνε στην αντιπροεδρία σημαίνει ότι το επίπεδο, το ήθος και η ρητορική του «επαγγελματία ιδεολόγου» τούς αντιπροσωπεύουν απόλυτα.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα και σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Πειραιώς. Εργάστηκε ως μουσικός παραγωγός και δημοσιογράφος. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού το 1989 και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2007 και το 2009. Το 2012 εξελέγη με τη Δημοκρατική Αριστερά. Το 2015 με το Ποτάμι. Το 2019 ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στο Νότιο Τμήμα της Β’ Αθηνών αλλά ήταν 10ος από το… τέλος και με μόλις 11.051 ψήφους δεν μπήκε στη Βουλή. Με απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Παναγιώτη Πικραμμένου, προσελήφθη ως συνεργάτης του από την 1η Νοεμβρίου 2020.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This