Ο Μιωνής με ψέματα κρύβεται από πρεσβεία και Εισαγγελία!

Ο γκαφατζής Παπασταύρου αποκάλυψε -με ένορκη βεβαίωση- όλη την αλήθεια!

Must Read

Ο Ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, που έγινε γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη «λίστα Λαγκάρντ» και τη σκευωρία κατά του Τύπου που έστησε στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη (η οποία κατέπεσε πανηγυρικά με βούλευμα του Αρείου Πάγου), συνεχίζει να ψεύδεται και να κρύβεται από τον νόμο.

Όπως αποκάλυψε την περασμένη Δευτέρα η «δημοκρατία», η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει αποστείλει εδώ και εβδομάδες κλήτευση στον Μιωνή για την παροχή ανωμοτί εξηγήσεων, επειδή είναι ύποπτος για την τέλεση βαρύτατου αδικήματος. Η κλήτευση, καθώς ο Μιωνής είναι μόνιμος κάτοικος Τελ Αβίβ, απεστάλη μέσω του προξενικού γραφείου της εκεί ελληνικής πρεσβείας.

Ωστόσο, αν και το προξενικό γραφείο, όπως προκύπτει τις τελευταίες ημέρες, έχει υλοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες κατ’ εντολή του πεπειραμένου πρέσβη της Ελλάδας στο Ισραήλ Κυριάκου Λουκάκη, ο ύποπτος δεν έχει βρεθεί. Ως αποτέλεσμα, δεν έχουν καταστεί δυνατές η επίδοση της κλήτευσης και η θυροκόλλησή της.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Μιωνής επικοινώνησε -αμέσως μετά το δημοσίευμα- με τις προξενικές Αρχές και εξέφρασε… την απορία του γιατί δεν ανευρίσκεται! Το επιχείρημά του ήταν ότι έχει αλλάξει τόπο κατοικίας, δηλώνοντας τη νέα διεύθυνση στην Εισαγγελία, και ως εκ τούτου η επίδοση της κλήτευσης θα μπορούσε να έχει γίνει κανονικά.

Ο Ελληνας πρεσβευτής στο Ισραήλ Κυριάκος Λουκάκης

Το ψεύδος του Μιωνή αποκαλύφθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, όταν τα στελέχη του προξενικού γραφείου ζήτησαν την -υποτιθέμενη- νέα διεύθυνση, αλλά αυτός αρνήθηκε να δώσει την παραμικρή λεπτομέρεια. Υποσχέθηκε μόνο ότι, επειδή ταξιδεύει αυτή την εποχή, θα περάσει κάποια στιγμή από το προξενικό γραφείο ή θα στείλει τον Ισραηλινό δικηγόρο του για να παραλάβει την κλήτευση, χωρίς να διευκρινίσει αν και πότε θα προσέλθει για την παροχή των ανωμοτί εξηγήσεων.

Ωστόσο, το ψεύδος του Μιωνή αποδείχθηκε με ακόμα πιο πανηγυρικό τρόπο από τον φίλο, δικηγόρο και συνεταίρο του Σταύρο Παπασταύρου. Ο κ. Παπασταύρου, που συνέβαλε τα μέγιστα στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το 2015, αποτυγχάνοντας ως διαπραγματευτής της κυβέρνησης Σαμαρά με την τρόικα, έκανε πάλι μια γκάφα που «καίει» τον Μιωνή.

Ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου

Περίπου την ίδια ώρα που ο Μιωνής επικοινωνούσε με το προξενικό γραφείο, ο κ. Παπασταύρου βρισκόταν σε συμβολαιογραφικό γραφείο, στο κέντρο της Αθήνας, για να παράσχει ένορκη βεβαίωση για άλλη υπόθεση του πελάτη του. Ερωτηθείς από τον συμβολαιογράφο Γ.Σ. στις 12 το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, 13 Μαρτίου 2023, ο Παπασταύρου δήλωσε, ενόρκως, ως διεύθυνση κατοικίας του Μιωνή την ίδια όπου προσπάθησε το προξενικό γραφείο να κάνει την επίδοση της κλήτευσης και γνώριζαν εδώ και χρόνια η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και οι αστυνομικές Αρχές.

Θα φέρει επενδύσεις ο κρυπτόμενος ύποπτος;

Πέρα από τη νομική πτυχή της υπόθεσης, προκύπτει κι άλλο ένα πρόβλημα για την όλη πολιτεία του Μιωνή.

Μετά την κατάρρευση διάφορων αδιανόητων ψεμάτων του -π.χ., ότι ήταν εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ή ότι κατείχε άλλα επίσημα ή ημιεπίσημα αξιώματα του κράτους του Ισραήλ-, ο Μιωνής ίδρυσε στο Τελ Αβίβ το 2018 το Ισραηλινο-ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Σκοποί του επιμελητηρίου είναι η υποστήριξη της διμερούς οικονομικής συνεργασίας και η προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα. Επικαλούμενος την ιδιότητα του προέδρου του επιμελητηρίου, ο Μιωνής ερχόταν σε επικοινωνία με την πρεσβεία μας στο Ισραήλ και είχε φωτογραφηθεί με υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο του 2018 και της κυβέρνησης Ν.Δ. τον Ιούνιο του 2020. Ταυτόχρονα, διαπραγματευόταν την εμπλοκή του ιδίου και συνεργατών του στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

Τώρα που αποκαλύφθηκε στον Άρειο Πάγο ότι είναι ψευδομάρτυρας και κρύβεται από την Εισαγγελία και την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, ο Μιωνής θα επικοινωνεί με υπουργούς και θα φέρνει επενδυτές; Μάλλον κωμικό θα ήταν να πηγαίνει τους επενδυτές μέχρι την εξώπορτα της πρεσβείας αλλά να μην εισέρχεται μαζί τους στο κτίριο, φοβούμενος τον νόμο.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This