ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Καρανίκας «επέστρεψε» στην κάνναβη

Ο Καρανίκας «επέστρεψε» στην κάνναβη

Από σερβιτόρος και άνεργος, μπήκε στα σαλόνια του Μεγάρου Μαξίμου ως σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Τώρα δηλώνει επιχειρηματίας που συμβουλεύει εταιρίες, μεταξύ άλλων, και στον τομέα της καλλιέργειας και της επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης. Ο λόγος για τον πολυσυζητημένο μετακλητό υπάλληλο της πρώτη φορά Αριστεράς, Νίκο Καρανίκα.
Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας από τα φώτα της δημοσιότητας, ο κ. Καρανίκας εμφανίστηκε να έχει ανοίξει τη δική του εταιρία, με τα αρχικά του ονόματός του μάλιστα, ΝΚ CONSULTING, και να χειρίζεται το αντικείμενο με το οποίο ασχολήθηκε ενόσω ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου, τα επενδυτικά πρότζεκτ για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης. Ήταν ένας από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της, ανεβάζοντας στους λογαριασμούς του στα social media άρθρα, σύμφωνα με τα οποία η φαρμακευτική κάνναβη μπορούσε ακόμη και να θεραπεύσει τον καρκίνο, προκαλώντας με τις αναρτήσεις του εύλογες αντιδράσεις.
Μετά τις εκλογές του Ιουλίου και την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Καρανίκας αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία αλλά και τις γνωριμίες που είχε αποκτήσει από τη θητεία του στην κυβέρνηση και στις 20 Σεπτεμβρίου σύστησε εταιρία, μια μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με έδρα το Παγκράτι, στην οποία μοναδικός εταίρος και διαχειριστής είναι ο ίδιος. Η εταιρία ανοίχτηκε με αρχικό κεφάλαιο 2.000 ευρώ και σκοπός της, σύμφωνα με το καταστατικό, είναι «δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβούλων και άλλων συμβούλων διαχείρισης, δραστηριότητες δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας».