Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Άλλα λέει η δικογραφία κι άλλα είπε ο Φρουζής για τις επαφές του με τον Σαμαρά

Άλλα προκύπτουν από τα έγγραφα της σχετικής δικογραφίας κι άλλα υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Φρουζής, χθες, στη διάρκεια της δεύτερης κατάθεσής του στην Προανακριτική της Βουλής, σε σχέση με τις επαφές που διατηρούσε με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Συγκεκριμένα, ο κ. Φρουζής υποστήριξε με έμφαση: «Ποτέ δεν συνάντησα πριβέ τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν μετέφερα ποτέ τίποτα προς αυτόν. Ούτε τροχήλατη ούτε… ιπτάμενη βαλίτσα».

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis συμπλήρωσε πως είχε μόνο δύο δημόσιες επαφές με τον πρώην πρωθυπουργό. «Τον Σαμαρά τον συνάντησα σε μία μεγάλη και ανοιχτή συνάντηση, παρουσία της Άνγκελα Μέρκελ. Κλήθηκα ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ. Δίπλα μου καθόταν ο Δασκαλόπουλος, ως πρόεδρος του ΣΕΒ. Ήμουν, μάλιστα, και επιθετικός ως προς τη γερμανική αντιπροσωπία, για να πιέσει την κυβέρνηση Σαμαρά να μας πληρώσει.

Η παρέμβασή μου για τα χρέη της φαρμακοβιομηχανίας έπαιξε στον Τύπο. Η δεύτερη φορά ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου σε συνάντηση με εταιρίες. Στη συγκεκριμένη συνάντηση τη Novartis εκπροσωπούσε ο αλλοδαπός πρόεδρος και εγώ ως Φρουζής τον συνόδευσα ως στον προθάλαμο μαζί με όλες τις εταιρίες» δήλωσε και πρόσθεσε πως χαιρέτησε τον πρωθυπουργό, αλλά δεν έμεινε στην κλειστή σύσκεψη.

Σύμφωνα, όμως, με τα στοιχεία που περιέχονται στο πόρισμα, με το οποίο οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς αρχειοθέτησαν το σκέλος της υπόθεσης που αφορούσε τον Αντώνη Σαμαρά, επειδή δεν «προέκυψαν ασφαλή συμπεράσματα» για το αδίκημα της δωροληψίας, της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οι επαφές των δύο ανδρών ήταν πιο συχνές από αυτές που περιγράφει ο κ. Φρουζής. Τα στοιχεία αυτά, μάλιστα, όπως έχει αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ η «δημοκρατία», δεν προέρχονται μόνο από τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, αλλά και από τα κατασχεθέντα αρχεία της Novartis.

Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στο πόρισμα, οι επαφές των δύο ανδρών μοιάζει να άρχισαν πριν ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς αναλάβει την ηγεσία της χώρας.

Στο πόρισμα, επίσης, συμπεριλαμβάνονται και τα ημερολόγια του κ. Φρουζή, όπου «φαίνονται συναντήσεις του Φρουζή με τον τότε πρωθυπουργό και συνεργάτες αυτού. Ειδικότερα, υπάρχουν σημειώσεις για ραντεβού στις 26/9/2013 και 18/10/2013». Υπάρχει, τέλος, έγγραφο, το οποίο η Αικατερίνη Καλέση κατέθεσε ότι της παρέδωσε ο κ. Φρουζής την «επόμενη μέρα της συνάντησής του με τον κ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόκειται για χειρόγραφο σημείωμα σε έντυπο του πρωθυπουργικού γραφείου, με σημειωμένους δύο αριθμούς κινητού τηλεφώνου κι ένα ονοματεπώνυμο, καθώς και μια φωτοτυπία κάρτας με στοιχεία του Αντώνη Σαμαρά στην αγγλική γλώσσα». Όλα αυτά τα στοιχεία ο κ. Φρουζής απλά τα προσπέρασε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ