Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Κάλεσμα Θεοδωρικάκου στα κόμματα για υπερψήφιση του άρθρου 54 για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων

Υπερψήφιση του άρθρου 54 για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων, που θα κατατεθεί την Τρίτη στη Βουλή, ζήτησε από όλα τα κόμματα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα ευθύνης από όλα τα πολιτικά κόμματα. Θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. Ένα ισχυρό μήνυμα προς τους συμπατριώτες μας ότι η πατρίδα θέλει να κρατήσει ισχυρούς δεσμούς μαζί τους, ιδιαίτερα τώρα στην προσπάθεια για την αναγέννησή της. Και ο πιο άμεσος δεσμός σε μια δημοκρατία είναι η ψήφος του κάθε πολίτη, την οποία θα κάνουμε πράξη αλλάζοντας και τροποποιώντας το άρθρο 54 του Συντάγματος και ψηφίζοντας, ομόφωνα ελπίζω, το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού την επόμενη εβδομάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις προσθήκες του άρθρου 54 είπε ότι «πολλές εξ αυτών είναι δυνητικές και όχι υποχρεωτικές γιατί είναι κρίμα να γίνει το λάθος που έγινε σε προηγούμενη αναθεώρηση και να δεσμεύσουμε αμετάκλητα νέες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες στο μέλλον».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ