Αίρει τις εντάσεις το ΚΚΕ για την ψήφο των αποδήμων – Προς ψήφιση και από τους 300 το νομοσχέδιο

Must Read

Αίρει τις ενστάσεις του το ΚΚΕ για την ψήφο των αποδήμων, με το νομοσχέδιο, που θα τεθεί προς ψήφιση την Τρίτη, να αποκτά πλέον σημαντικές πιθανότητες να «περάσει» με 300 ψήφους.

Συγκεκριμένα, ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας μιλώντας στη Βουλή, ανέφερε ότι το κόμμα του είναι σύμφωνο με τις αλλαγές που προτείνονται στην αναθεώρηση του άρθρου 54, ζητώντας, ωστόσο, να υπάρξει πρόβλεψη για την ύπαρξη πραγματικού δεσμού του εκτός επικρατείας ψηφοφόρου με την Ελλάδα.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ ανέφερε ξανά τις τρεις προϋποθέσεις που θέτει το κόμμα του και οι οποίες είναι:
• Να υπάρχει πραγματικός οικονομικός και κοινωνικός δεσμός με την Ελλάδα όπως φορολογικές υποχρεώσεις και όχι απλά ενός ψυχικός δεσμός που κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπάρχει.
• Να υπάρχει ένας ανώτατος εύλογος χρόνος απουσίας από τη χώρα.
• Να υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία σε εκλογικά τμήματα του εξωτερικού που εγγυάται και την εγκυρότητα της ψήφου αλλά κυρίως εγγυάται το ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον και την συμμετοχή που πρέπει να εξασφαλίζεται σε μια εκλογική διαδικασία.

Όλα τα κόμματα είναι θετικά, πλην του ΜέΡΑ25 για το οποίο θα γίνει προσπάθεια να μεταπεισθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This