Μηνύματα Μητσοτάκη και Γεννηματά για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Must Read

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών η 25η Νοεμβρίου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά έστειλαν τα δικά τους μηνύματα υποστήριξης, μέσω των social media.

«Στόχος μας είναι η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ώστε να μην χρειάζεται πια να υπάρχει και η Παγκόσμια Ημέρα καταδίκης της. Μέχρι τότε, αγκαλιάζουμε κάθε γυναίκα που έχει υποστεί βία, με τρεις λέξεις γεμάτες αποφασιστικότητα: Είμαστε δίπλα σου», είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο twitter.

«Είναι αδιανόητο στις μέρες μας να υπάρχει η ανάγκη καταπολέμησης οποιασδήποτε μορφής βίας», σχολιάζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνοντας ότι «είναι αδιανόητο να υπάρχουν Κράτη που απαντούν με “νόμιμη” βία στις αυτονόητες ελευθερίες και δικαιώματα των γυναικών, σε περιπτώσεις σαν της Σαραρέ».

Διαβάστε επίσης: Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Πώς καθιερώθηκε και ποια είναι τα ελληνικά στοιχεία του προβλήματος

«Είναι αδιανόητο να πνίγουμε στη σιωπή συμπεριφορές μεσαίωνα που οδηγούν στη βία κατά γυναικών, συντρόφων, συζύγων, μητέρων ακόμη και αγνώστων, από ωχαδελφισμό ή από φόβο», υπογραμμίζει και καταλήγει: «Όμως αρκετά! Καμία ανοχή, καμία σιωπή για βίαιες συμπεριφορές εναντίον γυναικών. Αυστηρές και παραδειγματικές τιμωρίες είναι η απάντηση σε όποιον βιαιοπραγεί, υποτιμά, ευτελίζει τη Γυναίκα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This