Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έκλεισε» οριστικά στον Αντώνη Σαμαρά την… πόρτα του Προεδρικού

Must Read

«Έκαψε» οριστικά και αμετάκλητα το σενάριο να στηριχτεί ο Αντώνης Σαμαράς για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «αδειάζοντας» ταυτόχρονα από το βήμα της Βουλής τα κυβερνητικά στελέχη που έσπευσαν προσφάτως να στηρίξουν δημοσίως την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού.

Μιλώντας στην Ολομέλεια λίγο πριν από την ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε -επιτέλους- το στίγμα των προθέσεών του αναφορικά με το ποιον θα προτείνει για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφήνοντας σαφέστατα να εννοηθεί ότι θα είναι πρόσωπο υπερκομματικό και ευρύτατης αποδοχής.

«Πιστεύετε πραγματικά, κ. Τσίπρα, ότι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση με απόλυτη πλειοψηφία η οποία να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με σχετική πλειοψηφία και να μπορεί να σταθεί εδώ, σε αυτή την αίθουσα, την επόμενη μέρα;» ρώτησε τον πολιτικό αντίπαλό του, ενώ αμέσως μετά ξεκαθάρισε ότι η πρόβλεψη για προεδρική εκλογή με σχετική πλειοψηφία «δεν αναιρεί την πολιτική ευθύνη της εκάστοτε πλειοψηφίας να αναζητεί ένα πρόσωπο που θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση».

Η παραπάνω αποστροφή του πρωθυπουργού είναι σαφής και έρχεται να βάλει τέλος σε οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση υπέρ της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά, που έχει ομολογουμένως φουντώσει λόγω των πρόθυμων στελεχών, τα οποία τις τελευταίες ημέρες τοποθετούνται το ένα μετά το άλλο υπέρ του, όπως ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Κώστας Καραγκούνης, ο Μάκης Βορίδης, αλλά και ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος.

Πάντως, η αναφορά του κ. Μητσοτάκη όχι μόνο βάζει φρένο στην εσωκομματική τάση υπέρ Σαμαρά, αλλά και επιδεινώνει έτι περισσότερο τις σχέσεις των δύο ανδρών. Αποτέλεσμα είναι το Μαξίμου να βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός, αντιλαμβανόμενος ότι οι σχεδιασμοί του δεν του βγαίνουν, μετατρέπεται μέρα με τη μέρα σε κινούμενη βόμβα και εκτιμάται πως δεν θα διστάσει να βάλει για ακόμη μια φορά φωτιά στο ίδιο του το κόμμα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν ξεχνάει, επίσης, ότι λόγω Σαμαρά, κυρίως, εγκλωβίστηκε και βρέθηκε εκτεθειμένη η παράταξη στην υπόθεση του σκανδάλου της Novartis.

Σε κάθε περίπτωση, η επίμαχη δήλωση του πρωθυπουργού δημιουργεί νέα δεδομένα, με βουλευτές μάλιστα της συμπολίτευσης να σχολιάζουν στα κοινοβουλευτικά πηγαδάκια ότι τροφοδοτoύνται πλέον νέα σενάρια, αν και υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Όλα δείχνουν ότι η ολιγοήμερη χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για περισυλλογή και πιθανώς για τη λήψη αποφάσεων από τον κ. Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This