Αδιανόητος εκφοβισμός του Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη από μέλη της προανακριτικής και Άδωνι

Must Read

Σε μία ανεπίτρεπτη κίνηση προέβη  Προανακριτική Επιτροπή, σε μία προσπάθεια εκφοβισμού μάρτυρα. Και αυτό διότι αποφάσισε να στείλει στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών την κατάθεση του Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη με το αίτημα εξέτασης του αδικήματος άρνησης κατάθεσης.

Ποιο ήταν το παράπτωμα του πρώην υπευθύνου Επικοινωνίας της Novartis, ο οποίος εξετάστηκε χθες από την Προανακριτική της Βουλής; Πολύ απλά, δήλωσε το αυτονόητο, δηλαδή πως δεν θέλει να καταθέσει για τίποτα άλλο παρά μόνο για το αντικείμενο για το οποίο έχει συσταθεί η επιτροπή, δηλαδή τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Την απάντηση αυτήν έδωσε τόσο όταν ρωτήθηκε για το αν γνωρίζει οτιδήποτε για πιθανό χρηματισμό των δέκα πολιτικών προσώπων, που εξετάστηκαν ή εξετάζονται ακόμη από την Εισαγγελία Διαφθοράς όσο και για το αν γνωρίζει τον δικηγόρο των προστατευόμενων μαρτύρων, Παύλο Σαράκη.

Δείτε επίσης: «Κάποιοι» -όπως φαίνεται- στέλνουν την προανακριτική (και την αξιοπιστία της δικαιοσύνης) στα… βράχια!

Ειδικά για τα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και συνολικά για το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, ο κ. Δεστεμπασίδης δήλωσε επίσης το αυτονόητο, δηλαδή πως θα καταθέσει με βάση τη συνείδηση και τις ηθικές του αξίες, μόνο αν ή όταν τον καλέσει η τακτική Δικαιοσύνη. «Έχω άποψη για ορισμένα θέματα, αλλά δεν θέλω να μιλήσω» φέρεται ότι είπε ο κ. Δεστεμπασίδης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχτηκε αφόρητες πιέσεις από μέλη της πλειοψηφίας. Το ερώτημα, βεβαίως, είναι γιατί τα μέλη της επιτροπής πίεσαν τον κ. Δεστεμπασίδη να δώσει πληροφορίες -εάν είχε να δώσει- για το σκέλος της κύριας υπόθεσης, η οποία αποτελεί αντικείμενο της τακτικής Δικαιοσύνης. Άγνωστον!

Όσο για την υπόθεση που πραγματικά εξετάζει η επιτροπή; Ο κ. Δεστεμπασίδης έγινε ο τρίτος μάρτυρας, μετά τον Κωνσταντίνο Φρουζή και τη Μαρία Μαραγγέλη (πρώην γραμματέας του Φρουζή), ο οποίος απάντησε πως ούτε καν γνωρίζει τον πρώην υπουργό. Απάντησε, όμως, πως έχει άποψη για το αν η Novartis είναι σκάνδαλο και «σε ό,τι με αφορά, καλά κάνει η Δικαιοσύνη και το ερευνά».

Ο πρώην υπεύθυνος Επικοινωνίας της φαρμακοβιομηχανίας είπε ακόμη πως δεν ονομάζεται ούτε Κελέση ούτε Σαράφης, δηλαδή πως δεν είναι κανένας εκ των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, και ότι δεν έχει ταξιδέψει ούτε στις ΗΠΑ ούτε στη Βιένη μετά το 2014, δηλαδή πως δεν έχει μιλήσει με το FBI.

Κατήγγειλε, παράλληλα, πως έχει στοχοποιηθεί από τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη, από τον Κωνσταντίνο Φρουζή, αλλά και από πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία, προκειμένου να μην καταθέσει όσα πιθανόν γνωρίζει στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα, όταν του ζητήθηκε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για τα περί στοχοποίησής του, απάντησε πως εκφοβισμός, για παράδειγμα, είναι το βίντεο στο YouTube όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει ότι «ο Δεστεμπασίδης είναι προστατευόμενος μάρτυρας».

Ειδικά για τον Νίκο Μανιαδάκη, ο μάρτυρας, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν έχει κληθεί ποτέ από τους εισαγγελείς να καταθέσει για το σκάνδαλο Novartis, είπε πως ήταν ένας προστατευόμενος μάρτυρας που κατέθετε εναντίον πολιτικών, ενώ σήμερα είναι κατηγορούμενος και στην ίδια υπερασπιστική γραμμή με εκείνους που κατηγόρησε, αλλά ουδέποτε τον συνάντησε «ούτε στη ΓΑΔΑ ούτε στην Εισαγγελία Διαφθοράς».

Σε σχέση με έκθεση του FBI, στην οποία ο κ. Δεστεμπασίδης εμφανίζεται, μαζί με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, να συμμετέχει στα πρωταρχικά σχέδια δράσης και στον προϋπολογισμό της Novartis, ο μάρτυρας είπε πως από εκείνον ζητείτο μόνο να δώσει ένα νούμερο για το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού της εταιρίας για τα ΜΜΕ, αλλά δεν ήξερε τίποτε άλλο, ούτε για ποια ΜΜΕ επρόκειτο ούτε για ποια πρόσωπα ούτε για τον ρόλο αξιωματούχων. Όπως τόνισε, τα θέματα που είχαν να κάνουν με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το επίσημο κράτος ήταν αρμοδιότητα του Κωνσταντίνου Φρουζή, τον οποίο στην ουσία διέψευσε, καθώς εκείνος είχε υποστηρίξει πριν από λίγες ημέρες στην Προανακριτική πως δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με θέματα σχετικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Τον διέψευσε, όμως, και για τους προϋπολογισμούς της φαρμακοβιομηχανίας, καθώς υποστήριξε πως ο Φρουζής τούς υπέγραφε, ενώ ο ίδιος ο Φρουζής είχε υποστηρίξει πως δεν είχε τέτοια εξουσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This