Παρασκευή 25/6/2021

Παυλόπουλος προς την νέα πρόεδρο της ΕΕ: «Καλείστε να λάβετε αποφασιστικά μέτρα για το μέλλον της Ευρώπης»

Το μείζον, όπως το χαρακτήρισε, μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα τόνισε στις συγχαρητήριες επιστολές που έστειλε προς τη νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ζητώντας ταυτόχρονα να τηρηθεί η αρχή της αλληλεγγύης.

«Καλείσθε», σημειώνει ειδικότερα ο κ. Παυλόπουλος στις συγχαρητήριες επιστολές του, «να ηγηθείτε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μια δύσκολη εποχή ταχείας παγκοσμιοποίησης, κατά την οποία οι Λαοί της Ευρώπης και τα Κράτη-Έθνη που απαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να διατηρήσουν τη θέση τους στον Κόσμο μόνον αν παραμείνουν ενωμένα και προωθήσουν την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση».

Επισήμανση

Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ότι «η άνοδος του λαϊκισμού, σε ολόκληρη την Ευρώπη, καταδεικνύει σαφώς την επείγουσα ανάγκη να ληφθούν αποφασιστικά μέτρα για την περαιτέρω εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέτρα που θα διατηρήσουν και θα ενισχύσουν αποτελεσματικώς την κοινωνική και οικονομική συνοχή και θ’ αντιμετωπίσουν τα κοινωνικά προβλήματα που βρίσκονται στη ρίζα της υφιστάμενης επιφυλακτικότητας πολλών Ευρωπαίων Πολιτών προς την Ε.Ε.».

Ο κ. Παυλόπουλος κλείνει την επιστολή του προς την πρόεδρο της Επιτροπής και προς τον κ. Σχοινά, σημειώνοντας ότι, με την ευκαιρία της επικείμενης ανάληψης των καθηκόντων, τους εξ ονόματος του ελληνικού λαού εκφράζει «θερμά συγχαρητήρια και εγκάρδιες ευχές για κάθε επιτυχία στην υψηλή αποστολή σας».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ