Τσίπρας: «Η ΝΔ έκανε ξεκάθαρο ποια συμφέροντα εξυπηρετεί»

Must Read

Ως «ιστορικό βήμα» χαρακτήρισε το εγχείρημα της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τη συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στην ομιλία του, ο Τσίπρας αναφέρθηκε στα ζητήματα που έθεσαν οι ομιλητές του διημέρου, ενώ παράλληλα σχολίασε τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ασκώντας δριμεία κριτική στη ΝΔ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής με αφορμή και την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριό της.

Δείτε επίσης: Δυσαρεστημένος και ο Σαμαράς με την Κυβέρνηση για το μεταναστευτικό

Μάλιστα ο ίδιος δεν δίστασε να κατηγορήσει τη ΝΔ για «ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική» και ότι «εκπροσωπεί την οικονομική ολιγαρχία», αναφερόμενος στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση και όπως είπε, αναιρεί όλα όσα είχε «κερδίσει» η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ειδικότερα, υπογράμμισε πως η ΝΔ με την πολιτική της ατζέντα έκανε «ξεκάθαρο» ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, αφού χρησιμοποίησε το δημοσιονομικό χώρο προκειμένου να «δώσει στους λίγους πολλά και στους πολλούς λίγα», φέρνοντας ως παράδειγμα τις ελαφρύνσεις του ΕΝΦΙΑ για τα μεγάλα εισοδήματα αλλά και τη μείωση της φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Επίσης, εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για σημερινή του δήλωση στο συνέδριο της ΝΔ, όπου έκανε λόγο για «λαθρομεταναστευτικό και λαθροεποικισμό εισβολέων» και κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να «πάρει ξεκάθαρη θέση» στην πρότασή του να «αποδεσμευθεί η Ελλάδα από την Συμφωνία των Πρεσπών γιατί δεν περπατάει».

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε την κυβέρνηση και για τη στάση της απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, ζητώντας ενημέρωση από τον πρωθυπουργό.

Στην Αλεξανδρούπολη αύριο ο Τσίπρας – Δείτε το πρόγραμμα

Την Αλεξανδρούπολη θα επισκεφθεί ο Αλέξης Τσίπρας, αύριο Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Δείτε επίσης: Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε σούπερ μάρκετ – Όχι εδώ, στη Γαλλία

Το πρόγραμμα:

  • 11:30 Συνάντηση με δημάρχους της Θράκης, στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.
  • 13:00 Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, Άνθιμο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Επισκοπείο
  • 19:00 Ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο ξενοδοχείο Grecotel Αστήρ-Εγνατία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This