Στήριξη από ΝΑΤΟ και εταίρους ζητεί ο πρωθυπουργός – Τον… ακυρώνουν Δένδιας, Μπακογιάννη

Must Read

Τη διεθνοποίηση των τουρκικών προκλήσεων επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θέτει το ζήτημα κατά τις επαφές του με τους εταίρους, αναζητώντας τη στήριξή τους.

Χθες, στη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών που συμμετέχουν στη διάσκεψη για το κλίμα, στη Μαδρίτη, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις έρευνες που γίνονται στην ανατολική Μεσόγειο, κατήγγειλε τις ενέργειες της Τουρκίας και ζήτησε τη στήριξη της Ε.Ε., υπογραμμίζοντας ότι οι κινήσεις της Τουρκίας υπονομεύουν τις πολιτικές αξιοποίησης νέων κοιτασμάτων φυσικού αερίου από την ευρύτερη περιοχή.

Δείτε επίσης: Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Λονδίνο! Τι θα συζητήσουν

Σήμερα, εξάλλου, όπως έχει προαναγγείλει ο ίδιος, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο θα αναφερθεί στις τουρκικές προκλήσεις και θα υπογραμμίσει τις υποχρεώσεις της Συμμαχίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, «μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη, όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το Διεθνές Δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά άλλου μέλους.

Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την πατρίδα μας, που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας». Ο πρωθυπουργός έχει ήδη διαμηνύσει ότι η Ελλάδα «ξέρει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα».

Σε αυτήν, πάντως, την προσπάθειά του τον «ακυρώνουν» δύο πρόσωπα εκ των έσω, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και η πρώην υπουργός, βουλευτής Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη.

Δείτε επίσης: Καημός του Μητσοτάκη η κλιματική αλλαγή

Ο κ. Δένδιας, που θα μεταβεί σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τον νέο Υψηλό Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας Josep Borrell, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του και στην ερώτηση αν πιστεύει πως το ΝΑΤΟ θα καταδικάσει την Τουρκία, απάντησε: «Δεν μπορώ να προβλέψω εγώ.

Εάν θέλετε όμως τη γενική μου άποψη, το ΝΑΤΟ έχει μια δυσκολία να λάβει θέση μεταξύ των μελών του». Παράλληλα, η κυρία Μπακογιάννη, επίσης σε συνέντευξή της, εκτίμησε πως «το ΝΑΤΟ κρατάει τη στάση του Πόντιου Πιλάτου» και συνέχισε: «Ποιος είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ;

Τι μήνυμα στέλνουμε εμείς ως μέλη του ΝΑΤΟ προς όλες αυτές τις χώρες οι οποίες πιστεύουν ότι η συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ τους εξασφαλίζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή;

Άρα είμαστε σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας ο οποίος να αμφισβητεί ότι στην περίπτωση μιας σύρραξης η Ελλάδα θα κρατηθεί από τις δικές της Ένοπλες Δυνάμεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This