Η «δημοκρατία» βαθμολογεί την Κυβέρνηση που πιάνει και πάλι μετά βίας τη βάση

Must Read

Με την ανακοίνωση του κοινωνικού μερίσματος και τις παροχές σε «είδος» για τα κινητά τηλέφωνα, η κυβέρνηση προσπάθησε να κλείσει με θετικό πρόσημο μια βδομάδα η οποία δεν εξελίχθηκε καθόλου καλά γι’ αυτήν. Καταρχάς το θέμα Διαματάρη αποτέλεσε ένα πολύ σοβαρό πλήγμα.

Ήταν η πρώτη παραίτηση κυβερνητικού στελέχους προτού συμπληρωθεί πεντάμηνο από τις εκλογές και έφερε στο επίκεντρο τα κριτήρια επιλογής αρκετών από τους υπουργούς και τους υφυπουργούς, ιδιαίτερα τους εξωκοινοβουλευτικούς.

Επίσης οι χειρισμοί που έγιναν, από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το ψεύδος για τις (ανύπαρκτες) σπουδές του μέχρις ότου αποφασιστεί επί της ουσίας η απομάκρυνσή του, ανέδειξαν τα σοβαρά ελλείμματα διαχείρισης κρίσεων από το Μέγαρο Μαξίμου. Την ίδια ώρα οι εξελίξεις σε εθνικό πεδίο μετά τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης δημιουργούν νέα δυσμενή δεδομένα για τη χώρα μας και η κυβέρνηση έδειξε να αντιμετωπίζει, σε πρώτη τουλάχιστον φάση, με λανθασμένο τρόπο τις προκλήσεις Ερντογάν. Ενδεικτικό είναι και το αλαλούμ που προκλήθηκε με το θέμα του «παγώματος» των ΜΟΕ…

Για όλα αυτά λοιπόν η εφημερίδα «δημοκρατία» βάζει στην Κυβέρνηση βαθμό: 5

  •  (Υπουργείο Εσωτερικών)
    Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στο θέμα της ψήφου των αποδήμων, με τους κατάλληλους χειρισμούς καταφέρνει να φέρει κοντά σχεδόν όλα τα κόμματα. Αν και είχε εξασφαλίσει τις αναγκαίες 200 ψήφους, έκανε σημαντικά βήματα πίσω για να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπως όλα δείχνουν, η σχετική ψηφοφορία θα είναι ιστορική.
    Βαθμός: 9
  •  (Υπουργείο Οικονομικών)
    Ο Χρήστος Σταϊκούρας γύρισε από τις Βρυξέλλες με τα 767.000.000 ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων για να μοιράσει κοινωνικό μέρισμα, με πολλούς «κόφτες» όμως, που αφήνουν εκτός πολλά από τα ευπαθή νοικοκυριά. Ψαλιδίζει, δε, και τις ελπίδες για νέες φορολογήσεις μέσα στο προσεχές διάστημα. Ψαλίδι και στον βαθμό που αλλιώς θα ήταν ψηλότερος.
    Βαθμός: 6
  • (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης)
    Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έχει «πονοκέφαλο» τόσο για την υπόθεση του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες, που προωθείται όμως από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όσο και με τις πιέσεις των ΗΠΑ να πετάξει έξω τους Κινέζους από τα νέα δίκτυα πέμπτης γενιάς στην κινητή. Αρχίζουν τα δύσκολα…
    Βαθμός: 5 
  •  (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας)
    Ο Κωστής Χατζηδάκης φαίνεται πως παίρνει πάνω του το κλείσιμο της πληγής της ΛΑΡΚΟ, η οποία ζημιώνει με περίπου 6.000.000 ευρώ τον μήνα το Δημόσιο. Τουλάχιστον σταμάτησε να τα βάζει με τη ΔΕΗ και ασχολείται -κάπως- με τα αυθαίρετα…
    Βαθμός: 6
  •  (Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων)
    Η φιέστα για τα ναυπηγεία στο Νεώριο Σύρου δείχνει πώς θα κινηθεί ο Αδωνις Γεωργιάδης, λένε οι άσπονδοι φίλοι του. Τώρα ετοιμάζει τους διαγωνισμούς για τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά… Αν προλάβει… Κατά τα άλλα ακόμα περιμένουμε τις επενδύσεις που θα έρθουν.
    Βαθμός: 4
  •  (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών)
    «Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;» αναρωτιούνται οι γνωστοί του Κώστα Καραμανλή, που τον βλέπουν να προσπαθεί να ξεμπλέξει το κουβάρι των δημοσίων έργων. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση τον τελευταίο καιρό…
    Βαθμός: 4 
  •  (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)
    Τις ελπίδες τους στην «ψηφιακή σύνταξη» εναποθέτουν χιλιάδες πολίτες, που έχουν εδώ και πολύ καιρό υποβάλει αιτήσεις συνταξιοδότησης. Πέρα από μικρές παρεμβάσεις, οι καθυστερήσεις εξακολουθούν μέχρι σήμερα να είναι πολύ μεγάλες. Αν δεν γίνει εφικτό να ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2020 η «e-σύνταξη», που τάζει ο κ. Βρούτσης, τότε το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση θα είναι τεράστιο.
    Βαθμός: 5 
  •  (Υπουργείο Τουρισμού)
    Ο Χάρης Θεοχάρης συνεχίζει τα μίνι ταξιδάκια και τις ομιλίες στα συνέδρια για να διαφημίσει τις καλές επιδόσεις του τουρισμού, αφήνοντας κάθε μέρα όλο και πιο μακριά το «κανόνι» της Thomas Cook. Προς στιγμήν διαφάνηκε ότι μπορεί να ασχοληθεί με το πλαίσιο λειτουργίας των Airbnb, αλλά… ουδέν νεότερο από το μέτωπο.
    Βαθμός: 2
  •  (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων)
    |Ο Μάκης Βορίδης, από τη μια, «ξεπαγώνει» κοινοτικά προγράμματα και εκταμιεύει ενισχύσεις για αγροτικές δραστηριότητες, Από την άλλη, έχει μπλέξει με τις αγροτικές αποζημιώσεις. Φάνηκε και από την επεισοδιακή επίσκεψή του στην Κρήτη, όπου οι αγρότες έφτασαν στο σημείο να πετούν ελιές, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία.
    Βαθμός: 5 
  • (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού)
    Πήρε το μάθημά της η Λίνα Μενδώνη και τελικά δίνει χώρο στους βουλευτές της περιφέρειας να της αναπτύξουν τα προβλήματά τους, όπως στην περίπτωση της Κεφαλλονιάς. Ενθαρρυντικό νέο που ακούει τις συμβουλές, αν και με καθυστέρηση…|
    Βαθμός: 6 
  • (Υπουργείο Δικαιοσύνης)
    Προτάσεις για τη σύσταση ειδικών τμημάτων στα δικαστήρια για υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται ανήλικοι είτε ως θύματα είτε ως μάρτυρες εξετάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με δηλώσεις του Κώστα Τσιάρα.
    Βαθμός: 6 
  • (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων)
    Η Νίκη Κεραμέως παρουσίασε έναν νέο νόμο για τα πανεπιστήμια, που επιχειρεί να βάλει σε τάξη τη χρηματοδότησή τους και να τη συνδέσει με την αξιολόγηση. Σωστή, επί της αρχής, η πρωτοβουλία, αλλά χρειάζεται και αύξηση των κονδυλίων για να ενισχυθεί η ποιότητα σπουδών των ελληνικών πανεπιστημίων. Η εμμονή της με το θρήσκευμα πάντως, παραμένει.
    Βαθμός: 5 
  • (Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής)
    Μεγάλο κεφάλαιο άνοιξε ο Γιάννης Πλακιωτάκης με τα 10 λιμάνια που έχει έτοιμα η κυβέρνηση για αξιοποίηση. Δεν είναι τόσο το γεγονός ότι «φωνάζει» ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παραχώρησε τον Πειραιά στους Κινέζους ,τους οποίους κατηγορούσε ως αντιπολίτευση. Είναι η μορφή με την οποία θα γίνει η «αξιοποίηση». Το «μοντέλο Cosco» δεν είναι και το καλύτερο!
    Βαθμός: 5 
  • (Υπουργείο Υγείας)
     Σε μια θεσμική επιλογή στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκου προχώρησε ο Βασίλης Κικίλιας. Τοποθέτησε επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΟΦ και η επιτροπή αρχίζει άμεσα τη διαπραγμάτευση για την ηπατίτιδα C και τις ανοσοθεραπείες που είχαν «κολλήσει» από την προηγούμενη κυβέρνηση. Στόχος, τα νοσοκομεία να πετύχουν χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τώρα.
    Βαθμός: 7 
  • (Υπουργείο Εξωτερικών)
     «Έγραψε» (αρνητικά βεβαίως) ο Νίκος Δένδιας με την ατάκα ότι «απελαύνουμε τον Λίβυο πρέσβη αλλά όχι τον Τούρκο γιατί αυτός δεν μας εξαπάτησε όπως η Λιβύη, που διαβεβαίωνε την Αθήνα ότι δεν θα υπογράψει συμφωνία με την Αγκυρα». Ενδιαφέρον είχε επίσης και η δήλωση «…δεν κρατώ γιαταγάνι». Να του θυμίσουμε απλά πως κάποτε έτεινε ξίφος στην Τουρκία.
    Βαθμός: 4 
  •  (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)
     Έχοντας δώσει το τελεσίγραφο των 15 ημερών για την εκκένωση των καταλήψεων, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πέρασε γενικά μια ήσυχη εβδομάδα και είχε ένα ακόμα πιο ήσυχο βράδυ στην επέτειο Γρηγορόπουλου. Το σχέδιο, όπως και στο Πολυτεχνείο, απέδωσε. Επιτυχία του.
    Βαθμός: 9 
  • (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
    Γκάφα; Φάουλ; Ατόπημα; Μέσα θα πέσει κανείς όπως και να χαρακτηρίσει τη δήλωση του Νίκου Παναγιωτόπουλου «συμφωνήσαμε ότι το πρόβλημα δεν είναι φοβερό, καθώς, εφόσον η συμφωνία θα περάσει από την τουρκική Βουλή, θα δημοσιοποιηθεί και θα τη δούμε κι εμείς». Κοινώς, δεν τρέχει και τίποτα με τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης;
    Βαθμός: 3 
  • (Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ)
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προσπαθούσε επί μέρες να μας πείσει ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα» με τον κ. Διαματάρη και ότι δεν υπήρχε θέμα και για την κυβέρνηση. Οι εξελίξεις τον άφησαν έκθετο και καταβαράθρωσαν την -έτσι κι αλλιώς περιορισμένη- αξιοπιστία του. Μήπως ήρθε η ώρα να πάει κι αυτός σπίτι του;
    Βαθμός: 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This