Παρασκευή 18/6/2021

Aποχαιρέτα την 13η σύνταξη που χάνεις!

Κακά τα μαντάτα για τους συνταξιούχους. Και αυτό γιατί σε συνέντευξη του στον Αντ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, ο Νότης Μηταράκης υπονόησε την κατάργηση της 13ης σύνταξης.

Ο υπουργός απέφυγε αρχικά να απαντήσει με σαφήνεια στο ερώτημα αν η 13η σύνταξη θα δοθεί και εφέτος. Πιεζόμενος ωστόσο στη συνέχεια προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα μιλώντας για προεκλογικό επίδομα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατόπιν όμως περαιτέρω πιεστικών ερωτήσεων, αφού και η ίδια η ΝΔ το υπερψήφισε ως 13η σύνταξη, αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως δεν θα διατηρηθεί…

Στην συνέχεια έκανε λόγο για κάποιο μελλοντικό μόνιμο μηχανισμό στήριξης αλλά η βόμβα είχε ήδη σκάσει. Τα νέα λοιπόν δεν είναι καθόλου καλά για τους συνταξιούχους μια από τις πλέον ταλαιπωρημένες κοινωνικές ομάδες. Οι συνταξιούχοι στα χρόνια των μνημονίων είδαν αλλεπάλληλες περικοπές στις πενιχρές τους συντάξεις.

Κι όλα αυτά λέγονται ενώ το ΣΤΕ έχει γνωμοδοτήσει για το θέμα των περικοπών  και οι συνταξιούχοι περιμένουν από την κυβέρνηση τα αναδρομικά τους.

Μετά τα όσα είπε χθες ο υπουργός ακολούθησε καταιγισμός σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και στα τηλεοπτικά πάνελ. Η Έφη Αχτσιόγλου από πλευράς Σύριζα εμφανίστηκε σίγουρη πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων μέσα στο 2020. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι κανένα κόμμα δεν δικαιούται να κάνει πολιτική σπέκουλα στην πλάτη της πλέον ταλαιπωρημένης κοινωνικής ομάδας.

Οι συνταξιούχοι στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων την ελληνική κοινωνία αναλαμβάνοντας τα βάρη οικογενειών με ένα η δυο άνεργα μέλη. Τώρα οι συνταξιούχοι απαιτούν σεβασμό-πράγμα που σημαίνει καμιά νέα περικοπή- και άμεση πραγματοποίηση όσων το ΣΤΕ έχει επικυρώσει με τις γνωμοδοτήσεις του.

Αυτό πρέπει να το λάβει πολύ σοβαρά η κυβέρνηση και να κόψει τους νεοφιλελεύθερους πειραματισμούς. Αλλιώς θα το βρει μπροστά της…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ