Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν υπόσχεται ο Κουμουτσάκος

σε περίπτωση που η ΝΔ βγει κυβέρνηση

Must Read

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν σε debate ειδησεογραφικής ιστοσελίδας ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, και ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η κουβέντα ξεκίνησε από το φλέγον ζήτημα των ημερών: τα ελληνοτουρκικά. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είπε ότι η ΝΔ, αν γίνει κυβέρνηση, θα ζητήσει ένα μορατόριουμ έντασης. Θα υπάρξει όπως είπε συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και στο ερώτημα «τι χρονικό ορίζοντα θα έχει αυτό» απάντησε ότι δεν μπορεί να ξέρει ποιος θα είναι αυτός. Είπε ακόμα ότι η Τουρκία αποδυτικοποιείται ταχύτατα και αυτό έφερε πιο κοντά την Ελλάδα με τις ΗΠΑ, οπότε υπάρχουν συμμαχίες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, είπε ότι τίποτα δεν γίνεται αυτόματα και πως ο στρατηγικός διάλογος με τις ΗΠΑ όπως και ο East Med ξεκίνησε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κουμουτσάκος είπε ακόμα ότι οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ραγδαίες, αλλά χρειάζεται σώφρων εξωτερική πολιτική. Η τετραετία είναι επαρκής χρόνος για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχει η χώρα, όσον αφορά το ενδεχόμενο εξορύξεων.

Στο ίδιο ερώτημα ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι αν γίνουν πάλι κυβέρνηση θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική. «Είναι η πρώτη φορά που με μοχλό τα ενεργειακά η Τουρκία χάνει».

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμα ότι ανεξάρτητα αν ο Ερντογάν πάρει ή δεν πάρει τους S400, εμείς θα συνεχίσουμε την ίδια πολιτική. «Εμείς δεν στοιχηματίζουμε ούτε και ευχόμαστε μια απομόνωση της Τουρκίας. Μια εχθρική Τουρκία είναι χειρότερη για εμάς», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας από το 1974 στην περιοχή και δεν έγινε τώρα», είπε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ. «Πιστεύω ότι ο Ερντογάν μετά και την ήττα στην Κωνσταντινούπολη δεν έχει τα περιθώρια να υποχωρήσει και σε μια άλλη κίνηση μην παίρνοντας τους S400», είπε.

Όσον αφορά στις κυρώσεις που θα επιβληθούν σε μια τέτοια περίπτωση από τις ΗΠΑ είπε ότι αναμένεται να είναι ουσιαστικές. «Η τριβή Τουρκίας – ΗΠΑ δεν αφήνει αδιάβροχο το ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This