Πέμπτη 6/5/2021

Νέο γκάλοπ: Το μεταναστευτικό παραμένει η μεγάλη «πληγή» της κυβέρνησης – Ανησυχία για τα Ελληνοτουρκικά (video)

Αρνητικές απαντήσεις στο θέμα του προσφυγικού δίνει η πλειοψηφία των Ελλήνων καθώς το 55% αξιολογεί τα πράγματα αρνητικά ενώ το 34% τα βλέπει θετικά και ένα 11% ΔΞ/ΔΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 27% ενώ κανέναν από τους δυο λέει το 24% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Pulse.

Επιπλέον, θετικά κρίνει τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά το 54% έναντι του 34% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση έξι στους 10 Έλληνες ανησυχούν ιδιαίτερα από την επιθετική στάση της Άγκυρας. Περίπου πέντε στους 10 Έλληνες συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική στα ελληνοτουρκικά, στη δημόσια ασφάλεια και την οικονομία.

Διαβάστε επίσης: Προϋπολογισμός με 158 «ΝΑΙ»! Νέα μείωση ΕΝΦΙΑ και δέσμευση Μητσοτάκη για εισφορά αλληλεγγύης

Επιφυλακτικοί για το προσφυγικό

Μάλιστα, συνολικά το 20% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις για την ασφάλεια είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αντίθετα, η κοινή γνώμη εμφανίζεται επιφυλακτική για το προσφυγικό/ μεταναστευτικό, με τρεις στους 10 Έλληνες να επιδοκιμάζουν την κυβερνητική πολιτική.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 25%, το ΚΙΝΑΝ 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση το 4,5% και η ΜέΡΑ25 βρίσκεται στο 3%.

Αναφορικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης για την βελτίωση της καθημερινότητας το 52% εκτιμά πως κινείται προς την σωστή κατεύθυνση έναντι του 39% που θεωρεί πως είναι λανθασμένη.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ