Σάββατο 19/6/2021

Ο «τοξικός ΓΑΠ» του Σκουρλέτη προκάλεσε νέο πόλεμο μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Κύμα αντιδράσεων προκαλεί στους ηγετικούς κύκλους της Χ. Τρικούπη ο αφορισμός του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη ότι το κόμμα του αποκλείεται να στηρίξει πιθανή υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, επειδή έχει συνδεθεί με τα Μνημόνια και «είναι τοξικός».

Την αρχή έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Π. Χρηστίδης, ο οποίος σημείωσε ότι η δήλωση Σκουρλέτη «δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για καμία σύνθεση για μια νέα προοδευτική παράταξη. Ενδιαφέρονται για την υποταγή και την αφομοίωση των προοδευτικών πολιτών στις αντιλήψεις του 3%». Πρόσθεσε δε αιχμηρά: «Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκεί όταν δικαζόταν ο Α. Παπανδρέου, αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκεί όταν ο Πολάκης έλεγε αυτά τα οποία λέει για τον Κώστα Σημίτη, αυτοί οι άνθρωποι είναι εκεί όταν ο Σκουρλέτης λέει αυτά που λέει για τον Γ. Παπανδρέου».

Στον χορό μπήκε χθες και ο εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού έργου του ΚΙΝ.ΑΛ. Σπ. Καρανικόλας: «Αλήθεια, εάν ήταν τοξικός ο Γιώργος Παπανδρέου, τι έγιναν σήμερα τα τοξικά απόβλητά του που σιωπούν απέναντι στη χυδαιότητα, τη μία του Πολάκη και την άλλη του Σκουρλέτη, επειδή βρήκαν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ; Τόσο πολύ φοβούνται πλέον τον κάθε Σκουρλέτη και έχουν μείνει άφωνοι στις αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ του 4% ή τόσο πολύ τους θόλωσε η ανάγκη της καρέκλας; Ουαί ημίν, συριζαίοι, πρώην και νυν, υποκριτές».

Νωρίτερα, προς υπεράσπιση Σκουρλέτη είχε σπεύσει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης, προβάλλοντας μια νέα εκδοχή. «Εγώ δεν νομίζω ότι ο Πάνος Σκουρλέτης το είπε για να μειώσει τον Γιώργο Παπανδρέου. Η γνώμη μου είναι ότι το είπε ως περιγραφή» είπε, ξεκαθαρίζοντας μάλλον απολογητικά: «Δεν είμαι από αυτούς που είτε δημιούργησαν τότε προβλήματα στον Παπανδρέου είτε τον εξέθεσαν είτε τον μαχαίρωσαν πισώπλατα».

Κλείνοντας προσώρας τις αψιμαχίες ο γραμματέας του Κινήματος Μ. Χριστοδουλάκης έγραψε ειρωνικά: «Τώρα που έχουμε γιορτές, ξέρετε τι να ευχηθείτε: Υγεία, ευτυχία και τοξικότητα για εσάς και τις οικογένειές σας. Είναι για καλό, καλές γιορτές λοιπόν!»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ