Παρασκευή 18/6/2021

Βολές από ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ για τους διορισμούς των αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία

Πολιτική οξύτητα προκαλεί ο διορισμός των 13 νέων αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων, που ανακοινώθηκε την περασμένη Δευτέρα από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Επισημαίνεται ότι η επιλογή των νέων στελεχών έγινε αφού είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις 6 διοικητών νοσοκομείων και αναπληρωτών, αλλά και η ανάκληση της εντολής διορισμού άλλων 7 διοικητών νοσοκομείων και αναπληρωτών, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν, επειδή, αντίθετα από την προεκλογική διακήρυξη του πρωθυπουργού, δεν πληρούσαν τα κριτήρια.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει αιχμηρά πως «ο κ. Μητσοτάκης, μετά τον 82χρονο που έκανε διοικητή σαν αντάλλαγμα για τις 1.000 ψήφους που του έφερε στα Τρίκαλα, υποχρεώθηκε παραμονή Χριστουγέννων να αλλάξει ακόμα 13 διοικητές νοσοκομείων, πριν καν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του διορισμού τους». Πηγές της Κουμουνδούρου, την ίδια στιγμή, παρατηρούσαν πως «η πολιτική των ατελείωτων ρουσφετιών σε συγγενείς, αποτυχημένους πολιτευτές και κομματικά στελέχη της Ν.Δ. καταλήγει σε ένα πρωτοφανές επιτελικό φιάσκο».

Από την πλευρά του, το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι «ο κομματικός έλεγχος των νοσοκομείων συνεχίζεται με υπογραφή Μαξίμου. Ομολόγησαν ότι απέτυχαν, αλλά αντικατέστησαν κάποιους με την ίδια ακριβώς λογική: Όχι στους κατάλληλους, ναι στους αρεστούς».

Δείτε επίσης: Στη δημοσιότητα η τροποποιημένη λίστα με τους Διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας – Δείτε όλα τα ονόματα

«Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Γιατί πώς αλλιώς να χαρακτηρίσουμε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που καταγγέλλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “μιλάει για προσλήψεις, ενώ απογύμνωσε τα νοσοκομεία” και την ίδια στιγμή ανακοινώνει αυτούσιο, και χωρίς καμία ντροπή, τον σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης για τις προσλήψεις που προτίθεται να δρομολογήσει;» τονίζεται στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καλείται, μάλιστα, η νέα ηγεσία του υπουργείου να παρουσιάσει το δικό της σχέδιο για το δημόσιο σύστημα υγείας, με τη χαρακτηριστική επισήμανση: «Μέχρι τώρα, το μόνο που έχει να επιδείξει είναι διορισμοί “υμετέρων” και “αρίστων” διοικητών στα νοσοκομεία. Μέχρι τότε, μάλλον πρέπει να τους ξαναθυμίσουμε τις ουσιαστικές παρεμβάσεις που έγιναν την περίοδο 2015-2019 στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης και ανασύνταξης του δημόσιου συστήματος υγείας. Τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικούς πόρους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ