Στο μυαλό του Κυριάκου: Ποιο όνομα ακούγεται (λίγο) πιο έντονα τελευταία για την Προεδρία

Must Read

Οργιάζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η ονοματολογία για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή, αλλιώς, η προεδρολογία του… βουνού, όπως αποκαλείται στα δημοσιογραφικά και πολιτικά πηγαδάκια. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται οικογενειακώς από την Τετάρτη στο Μέτσοβο.

Η παραμονή του εκεί θεωρείται κομβική, καθώς, όπως ο ίδιος έχει προαναγγείλει εδώ και εβδομάδες σε συνάντησή του με τη Φώφη Γεννηματά, στο βουνό είναι που θα καταλήξει στο όνομα του επόμενου ενοίκου της Ηρώδου Αττικού, βάζοντας έτσι τέλος στην παρατεταμένη ονοματολογία των τελευταίων μηνών.

Δείτε επίσης: Χαμός στην Λιβύη, ο Ερντογάν στέλνει στρατό να βοηθήσει τον Σάρατζ! Αντίθετες ΗΠΑ, Ρωσία, Τυνησία – Ο Ελληνικός διπλωματικός μαραθώνιος

Αν και αρχικά φημολογούνταν ότι θα επελέγετο πολιτικό πρόσωπο, τα κρίσιμα εθνικά θέματα φαίνεται πως άλλαξαν τα δεδομένα.

Η ολοένα αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο οδηγεί, όπως όλα δείχνουν, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απορρίπτει τα περί μη πολιτικού προσώπου και να σκέφτεται σοβαρά τη συνέχιση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου.

Κι αυτό διότι, σε αυτή τη δύσκολη εθνικά συγκυρία, ο πρώτος πολίτης της χώρας θα πρέπει να είναι πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους και έμπειρο, το οποίο να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη και εντός και εκτός, δηλαδή και των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και των Ευρωπαίων.

Πάντως, στον… μύλο της ονοματολογίας έχουν ριχθεί πολλά ονόματα, με εκείνο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου να ακούγεται εντόνως τις τελευταίες ημέρες. Ο κ. Πικραμμένος, μάλιστα, βρισκόταν στην κορυφή της λίστας της ονοματολογίας για το ύπατο αξίωμα και το 2014, ωστόσο τελικά ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να προτείνει τον Σταύρο Δήμα.

Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει λάβει οριστική απόφαση, ωστόσο είναι ζήτημα εβδομάδων. Το πιθανότερο είναι οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν μετά την επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Ακόμη και αν δοθεί κι άλλη… παράταση, αυτή θα είναι ολιγοήμερη, καθώς το όνομα θα πρέπει να γίνει γνωστό το αργότερο έως το τέλος του Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου, ώστε να δοθεί χρόνος και στα κόμματα για να αποφασίσουν τη στάση τους.

Υπενθυμίζεται πως η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου λήγει τον Μάρτιο, επομένως η διαδικασία των ψηφοφοριών στην Ολομέλεια θα πρέπει να αρχίσει έναν μήνα πριν, δηλαδή περί τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This