Μεγαλύτερη μείωση φόρων υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που στήριξε Παυλόπουλο

Must Read

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ καταλογίζοντάς του ότι διαστρεβλώνει τις δηλώσεις του και ότι διακινεί εκείνος face news.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει το επιχείρημα της καμμένης γης για να αθετήσει υποσχέσεις του, διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει μείωση φόρων -και ενδεχομένως μεγαλύτερη από αυτή που έχει εξαγγείλει σε συμφωνία με τους ευρωπαίους-, καθώς επίσης ότι δεν θα κοπεί κανένα επίδομα και δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο.

“Η ΝΔ ζητά ισχυρή εντολή, δεν υπάρχει για τη χώρα περιθώριο για περιπέτειες”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι όσοι ψηφίζουν τη ΝΔ δεν σημαίνει ότι συμφωνούν σε όλα με το πρόγραμμα του κόμματος. Εκτίμησε πως πολλοί που ψήφισαν ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές θα ψηφίσουν τη ΝΔ, ενώ κάλεσε αυτούς που ψήφισαν στις ευρεωκλογές μικρά κόμματα, τα οποία δεν έπιασαν το 3%, να στηρίξουν τη ΝΔ.

Επίθεση στον Κυριάκο Βελόπουλο

Έστρεψε τα πυρά του και στον στον Κυριάκο Βελόπουλο, λέγοντας ότι χτίζει καριέρα πουλώντας επιστολές του Χριστού, και θεώρησε δικαιολογημένες τις αντιδράσεις της Εκκλησίας. Εκτίμησε ότι τα μικρά κόμματα της πόλωσης και του θυμού κινδυνεύουν με εξαφάνιση σε αυτές τις εκλογές.

Επανέλαβε ότι “δεν έταξα και δεν μίλησα για πράγματα που δεν μπορών να κάνω” και διαβεβαίωσε ότι οι φόροι θα μειωθούν. “Δεν έχω δικαίωμα να αθετήσω δεσμεύσεις με το επιχείρημα ότι παρέλαβα καμμένη γη. Η μείωση της φορολογίας είναι απαραίτητη για να πάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης. Η Ευρώπη αυτή την επιχειρηματολογία θα την ακούσει. Δεν θα το έλεγα αν δεν ήμουν βέβαιος ότι οι Ευρωπαίοι θα δώσουν μεγαλύτερο περιθώριο για ακόμη πιο γενναίες μειώσεις φόρων.

Οι ευρωπαίοι θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω μέσω της ανάπτυξης και όχι μέσω της αφαίμαξης της μεσαίας τάξης. Θα πάω με αυξημένη αξιοπιστία για να ζητήσω βοήθεια”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίς για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι υπουργοί του θα έχουν τεχνογνωσία για το αντικείμενό τους αλλά αρνήθηκε να περιγράψει τον επόμενο υπουργό Οικονομικών. Είπε πάντως ότι αρκετοί από τους υπουργούς του το γνωρίζουν, σημείωσε όμως ότι αν κάποιοι διαδίδουν ότι ράβουν κοστούμια ή ότι ερχόμαστε αυτό θα είναι επιβαρυντικό γιατί όλα αλλάζουν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η κυβέρνησή του πάντως θα περιλαμβάνει εξωκοινοβουλευτικούς και αναγνωρισμένους τεχνοκράτες.

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε «Είναι νωρίς να γίνει συζήτηση για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σημείωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Είπε ακόμη ότι “Θα με ρωτήσετε στο τέλος του έτους για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα προτείνω όπως και για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας”, ενώ για τον Επίτροπο της χώρας μας θα τον ανακοινώσει σύντομα και θα είναι πρόσωπο που να μπορεί να εκπροσωπήσει τη Ελλάδα αλλά να ανταποκριθεί και στο βάρος του ευρωπαίου Επιτρόπου, “θα μπορεί να κάνει την δουλειά”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Είπε ακόμη ότι έχει ξεκάθαρο πλάνο για τα νομοσχέδια που θα καταθέσει το πρώτο εξάμηνο.

Δεν κόβεται κανένα επίδομα -καμία επιπλέον παροχή το 2019

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι “Δεν κόβεται κανένα επίδομα”, σημείωσε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περισσότερες παροχές το 2019. Για την 13η σύνταξη είπε ότι διατηρείται αλλά θα δίνεται στο τέλος του χρόνου, γιατί ο κ. Τσίπρας την έδωσε προεκλογικά.

Είπε χαρακτηριστικά: “ Οικογενειακά, στεγαστικά, προνοιακά επιδόματα δεν κόβονται. Αντίθετα προβλέπονται περισσότερα κονδύλια για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Σημείωσε όμως ότι δεν είναι λύση για τους ανέργους και τους πιο αδύναμους πολίτες τα επιδόματα αλλά η εξεύρεση εργασίας.

Σε ερωτήσεις για τον Αλέξη Τσίπρα και “αν έδειξε αλαζονεία” απάντησε ότι “Δεν θα κρίνω τον χαρακτήρα του πρωθυπουργού. Ήταν πολύ οξεία η αντιπαράθεση των τελευταίων χρόνων όχι με δική μας ευθύνη. Δεν έχω τα ίδια ενδιαφέροντα με τον κ. Τσίπρα. Δε θα είχα πολλά πράγματα να συζητήσω μαζί του.

Είπε ακόμη ότι “Έζησα την εξουσία από κοντά και την έχω απομυθοποιήσει, δεν μου λένε κάτι τα κυβερνητικά αεροσκάφη και τα γκλάμορ” και πρόσθεσε ότι θα χρησιμοποιεί το κυβερνητικό αεροσκάφος όταν είναι απαραίτητο, ενώ είπε ότι είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται για κομματικές αποστολές.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι υπουργοί θα εφαρμόζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας που υπάρχει και τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορούν με κότερα.Για τις εξεταστικές επιτροπές που θα γίνουν στην θητεία του είπε ότι αρμόδια είναι η Βουλή και η Δικαιοσύνη. “Η Novartis ήταν μία οικτρή πολιτική σκευωρία. Εφόσον έλθει στην Βουλή θα διερευνηθεί”.

Από τις 8 Ιουλίου θα υπάρξει μία διαφορετική αντίληψη για την πολιτική ασφάλειας, είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι “τα Εξάρχεια θα αλλάξουν χαρακτήρα. Ο νόμος για το Άσυλο θα αλλάξει αμέσως. Όταν έλθουν οι φοιτητές στο πανεπιστήμιο για τη νέα χρονιά θα έχει αλλάξει”.

Σπύρος Γκουτζάνης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This