Μητσοτάκης σε κυβερνητικούς ρεπόρτερ: «Αν πάμε στη Χάγη, θα είναι μόνο για υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ»

Must Read

Με τους συντάκτες που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ συναντήθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο κέντρο της Αθήνας, για ανταλλαγή ευχών και… κουβέντα. Η συζήτηση, όμως, βάρυνε, καθώς στο επίκεντρο ήλθε η κρίση στη Λιβύη αλλά και όσα ακούγονται σχετικά με την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ο πρωθυπουργός επιπλέον έδωσε διευκρινίσεις για το ζήτημα της προμήθειας των αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35.

Όσον αφορά τα της Λιβύης, ο πρωθυπουργός, αφού αναφέρθηκε στις επαφές που υπάρχουν με παράγοντες εκεί, τόνισε ότι η χώρα μας πρέπει να υπερκαλύψει μια περίοδο τεσσάρων ετών κατά την οποία ήταν απούσα από τα τεκταινόμενα στη βορειοαφρικανική χώρα. Προσδιόρισε δε τη στρατηγική και τους στόχους της Ελλάδας στη Λιβύη, λέγοντας ότι η χώρα μας θέλει πολιτική λύση στην εμφύλια διαμάχη, που να την αγκαλιάζει η Ε.Ε., και έθεσε ως «κόκκινη γραμμή» για εμάς το να ακυρώσει τη συμφωνία με την Τουρκία όποιο καθεστώς προκύψει.

Δείτε επίσης: Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς σημαίνει η προσφυγή στην Χάγη

Ερωτώμενος σχετικά με την ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη για τα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια κίνηση θα αφορούσε μόνον την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι δεν βλέπει αντιρρήσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στον βαθμό που αυτά έχουν πάρει θέση.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε επίσης για την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, προκειμένου να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προμήθειας των μαχητικών αεροσκαφών F-35, με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθουμε οικονομικά σε αυτήν. Διευκρίνισε δε ότι η χώρα μας θα μπορούσε να συζητήσει όχι απλώς για αγορά, αλλά ακόμη και για συμπαραγωγή, εάν αυτό μπορεί να συμβεί.

Βαρύτητα έδωσε ο πρωθυπουργός και στην αναβάθμιση των F-16, ενώ παρέπεμψε στον επόμενο μήνα για μια σειρά κινήσεων που θα έχουν ως στόχο την αναζωογόνηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας γενικότερα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This