Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Βελόπουλος: «Σε συμφωνία τύπου Πρεσπών, ο Μητσοτάκης θα αναλάβει όλο το βάρος μόνος του»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

«Η Χάγη είναι η παγίδα της χώρας μας, για να μπορέσει η Τουρκία να επιβάλει τα δικά της θέλω στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο». Αυτό εκτίμησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του και χαρακτήρισε «απαράδεκτο το ότι ο πρωθυπουργός βγήκε και μιλάει για Χάγη, χωρίς να έχει συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Σε τι να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε; Σε ένα γεγονός, στο οποίο στο πίσω μέρος του μυαλού του κ. Μητσοτάκη είναι οι εκλογές; Οι εκλογές πρέπει να γίνονται με επίκληση ενός εθνικού θέματος και αυτό είναι ένα εθνικό θέμα. Ίσως για να “κάψει” και την απλή αναλογική» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Βελόπουλο: «Είναι σαν να μου λέτε αν η περιουσία που έχετε στο όνομά σας είναι δική σας ή όχι. Όποιος κατάλαβε για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης θέλει να πάει στη Χάγη, να το συζητήσουμε. Τι θα συζητήσουμε στη Χάγη; Αν το Αιγαίο είναι ελληνικό; Αν τα νησιά είναι ελληνικά; Εάν σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και την ΑΟΖ δικαιούται η Ελλάδα να κάνει γεωτρήσεις, εξορύξεις και έρευνα στον υποθαλάσσιο χώρο της; Δεν θα πω προδοσία, αλλά θα πω είναι εθνικό έγκλημα».

Δείτε επίσης: Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς σημαίνει η προσφυγή στην Χάγη

Και συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης: «Αν μας πάει ο κ. Μητσοτάκης σε μία συμφωνία τύπου Πρεσπών, να ξέρει ότι θα αναλάβει όλο το βάρος ο ίδιος. Θα πιει όλο το ποτήρι μόνος του. Εμείς ως Ελληνική Λύση δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια τέτοια επιλογή. Αν δεν είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο, θα υποστούμε μια δεινή ήττα» υποστήριξε.

Δείτε επίσης: Βελόπουλος: «Η κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ στους Αμερικανούς»

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ